Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BREZPLAČNA DOSTAVA na dom za spletne nakupe v vrednosti 400 eur ali več (za dostave od 8-16h) do 31. 3. 24

 

Velika vaza, vaza na tleh in steklena vaza

Izberite pravo vazo za različne priložnosti in raznoliko cvetje

Vaze z rezanimi cvetovi so čudovite in hišo resnično lahko spremenijo v dom. Skupaj z rastlinami v cvetličnih loncih dodajo življenje vaši notranji ureditvi prostorov, rože pa so še nekoliko bolj dekorativne.

Vsake toliko časa si privoščite rezano cvetje, travniški šopek ali pa si celo priskrbite nekaj umetnih rož in rastlin, ki ne zahtevajo vzdrževanja in so dolgoročno cenejše.

Ko iščete najboljšo vazo za vaš dom, lahko izbirate med različnimi vrstami vaz.

Poglejte različne prednosti različnih tipov vaz v našem blog zapisu.

Neprozorna ali steklena vaza?

Prozorna vaza ima lahkoten izgled in poudarja življenje, ki ga sveže cvetje prinese v prostor. 

Steklena vaza na vrtni mizi


Po drugi strani pa je neprozorna vaza zelo praktična. Ni vam treba skrbeti, ali bo voda v vazi dobila moten videz ali pa boste morali odstranjevati usedline vodnega kamna, ki so končale na notranji strani vaze. 

Srebrna vaza na poličniku


Visoka ali nizka vaza?

Če iščete vazo, ki jo boste postavili na tla, izberite takšno z višino vsaj 30 cm. Vaza naj bo tudi širša in stabilna. Tako je ne boste spregledali in se ob njo spotikali. 

Zelena vaza na tleh in košara z okrasno blazino


Če boste vaza, ki jo iščete, postavili na jedilno mizo ali polico, lahko izberete nižjo in bolj elegantno vazo. Zlasti za jedilno mizo izberite raje nižjo vazo kot višjo, tako da lahko med večerjo vzpostavite očesni stik z družino ali gosti.

Oblika ustja vaze

Na voljo so velike vaze z ožjim ustjem, manjše vaze pa s širšim ustjem - in obratno. Dobro je razmisliti, katere rože in cvetlice želite imeti v vazi. Če vam je všeč, da je v vazi samo en cvet ali dva cvetova ali le lepa veja, izberite vazo z ožjim ustjem. Če ima vaza širše ustje, bo nekaj rož izgledalo nekoliko pusto in žalostno.

Vaze na polici s kipcem in tremi dišečimi svečami


Če imate po drugi strani velik šopek, je lahko izziv, če ga hočete razporediti v vazo z ožjim ustjem. 

Velika vaza z umetnimi rastlinami in cvetjem


Barva in stil

Ni vam treba skrbeti, da bi čudovita vaza z izrazitim slogom zasenčila šopek cvetja. Rože in razno cvetje same po sebi lahko pritegnejo pozornost. Vaza s posebnim videzom je lahko sama po sebi celo čudovit kos dekoracije, tudi brez cvetja. in rož. 

 

Ko gre za rože in cvetlice, se njihova okolica navadno ujame z njimi ali pa jih dopolnjuje, zato barva vaze ni tako pomembna. Z rožami in cvetlicami nikakor ne morete narediti kaj narobe. 

Izvedite več

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Favoriti med dekoracijami

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Barva leta 2024: "Peach Fuzz"