Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA:17. - 21. 4. 24! Že nad 200 eur BREZPLAČNA DOSTAVA na JYSK.si (za dostave na dom od 8-16h) 
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil.

Dnevna soba s sedežno garnituro, klubsko mizico in naslanjačem ter preprogo z visokim florom

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Preproge so praktičen dodatek za skoraj vse prostore v vašem domu. V tem vodiču vam bomo pomagali izbrati najboljšo preprogo za spalnico in otroško sobo, jedilnico, dnevno sobo, kuhinjo in predsobo. 

Preproga za otroško sobo in spalnico
 

Zjutraj boste lažje vstali iz tople postelje, če bo pod vašimi nogami udobna preproga. Na vsako stran in na konec postelje postavite pravokotne preproge ali izberite preprogo, ki pokriva tla pod posteljo – dovolj veliko, da lahko stopite nanjo. Volnena preproga ali preproga s srednje visokimi do visokimi tkaninami lahko doda dodatno toploto in udobje, še posebej v hladnih jutrih.

Namig: Preproga bo ostala na mestu, če bo pod njo nedrseča podloga, ki bo preprečila zdrs, spotikanje ali padec. 
 

Preproga za jedilnico

V jedilnici je lahko velika preproga pod mizo tako praktična kot udobna. Preproga bo tla zaščitila pred obrabo, ki bi jo povzročilo vlečenje jedilniških stolov.

Prepričajte se, da je preproga dovolj velika, da lahko izvlečete jedilniške stole, ne da bi vas motili robovi preproge. Izberite preprogo z nizkimi do srednje visokimi tkaninami, ki jo je lažje čistiti in ne skriva drobtin. 
 

Preproga pod jedilniško mizo lahko poveže prostor in pozitivno vpliva na akustiko. In ne nazadnje, udobneje je postaviti noge na preprogo kot na gola tla. 

Jedilnica z okroglo jedilniško mizo, stoli, omaricama in okroglo preprogo

Če imate okroglo jedilniško mizo namesto kvadratne ali pravokotne, je izbira okrogle preproge elegantna rešitev.

Morda se vam zdi praktično pod jedilniško mizo postaviti preprogo v temni barvi ali preprogo z vzorcem. Obe sta manj občutljivi od svetlih, enobarvnih preprog, saj madeži ne bodo toliko vidni. 

Jedilnica z jedilniško mizo, stoli, omarico in vzorčasto preprogo
Preproga AKSFRYTLE 160x230 umazano bela
80,-/kos.
199,- /kos.
-59%
Do prodaje zalog
Jedilniška miza AGERBY 90x160
250,-/kos.
329,- /kos.
-24%

Preproga za dnevno sobo

Tako v dnevni sobi kot v jedilnici lahko preproga prispeva k vizualnemu izrazu, akustiki in splošnemu občutku udobja. Postavite pod klubsko mizico udobno in toplo preprogo s srednje visokimi tkaninami, če vi ali vaši otroci ob filmskih večerih prigriznete kokice in druge dobrote, ali debelejšo preprogo, če imate pod svojimi nogami raje izjemno mehak in udoben občutek. 

Preproga za kuhinjo

Ko dolgo časa pripravljate obroke v kuhinji, je lahko manj naporno za noge in nasploh bolj prijetno stati na preprogi. Izberite kuhinjsko preprogo, ki jo je enostavno očistiti, na primer preprogo z nizko tkanino ali ravno tkano preprogo, ali takšno, ki je pralna, da vam ne bo treba preveč skrbeti za madeže. Ne pozabite pod preprogo položiti nedrsečo podlogo, da preprečite nesreče.

Preproga za predsobo

Tla v predsobi so verjetno dodatno izpostavljena vlagi in umazaniji s čevljev. Preproga za predsobo lahko pomaga zaščititi tla in ohraniti urejen videz. Poiščite majhno preprogo, ki jo lahko preprosto stresete zunaj in odstranite umazanijo in prah. 

Preproge iz jute so še posebej primerne za vhodni prostor. So vzdržljive, enostavne za vzdrževanje, njihova nevtralna barva pa pomeni, da so izjemno vsestranske in se zlahka vklopijo v katerikoli prostor. 

Pri izbiri prave preproge ne gre le za estetiko, ampak tudi za udobje in praktičnost. Ne glede na to, ali se z nogami radi pogrezate v plišasto preprogo v spalnici, uživate v toplini preproge v dnevni sobi ob filmskih večerih ali cenite vzdržljivost preproge za kuhinjo ali hodnik, naj vaša izbira odraža vaš stil in način življenja. 

Izvedite več

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

10 načinov za osvetlitev prostora

10 načinov za osvetlitev prostora

9 nasvetov za varčevanje z energijo v vsakdanjem življenju

9 nasvetov za varčevanje z energijo v vsakdanjem življenju