Poglejte naše preproge, ki vam lahko spremenijo izgled prostora

Preproge so na voljo v več vzorcih in dizajnih, pletene ali kosmatene, večje in manjše ter tudi za zunanjo uporabo. Prav tako si lahko svojo dnevno sobo popestrite z okroglo preprogo iz naravnih materialov. Preproge imajo različne dizajne, večinoma so v skandinavskih stilih, kar pomeni, da so v nevtralnih in nežnih barvnih odtenkih. Ne pozabite pa tudi na nedrsne podloge za preproge, ki so na voljo v koščkih (trikotniki) ali kot večje nedrseče podlage. Na voljo so tudi otroške preproge. Poglejte, kako lahko tudi s preprogami uredite udobno in hygge vzdušje. Preberite, kako odstraniti vosek z različnih površin, tudi s preproge. 

Navdih za uporabo preprog pri urejanju dom

Uporaba preprog kot del dekoracij doma je zelo priljubljena. Na izbiro imamo več raznolikih preprog, tudi v različnih velikostih in materialih ter oblikah. Izbira materiala preproge je v veliki meri odvisna od tega, kje bo preproga postavljena. Lahko je v vaši dnevni sobi, spalnici, pisarni, kopalnici, hodniku ali v otroški sobi. Upoštevajte, da imajo nekatere naše preproge odlično prednost, saj jih lahko uporabljate tako v zaprtih prostorih kot na prostem.

Dnevna soba / spalnica / hodnik / otroška soba

Lepo je stopiti na mehko in kosmato preprogo ob nočni omarici ali ob postelji, da zjutraj stopiš na topla tla. Če želite imeti preprogo tudi pod jedilno mizo ali preprogo v predsobi, je bolje izbrati tanjšo preprogo, ki je enostavna za čiščenje in je ne poškodujejo umazanija in ostanki hrane. V otroško sobo namestite lepo otroško preprogo. Zasnovane so tako, da podpirajo igro in učenje. Oglejte si naše čudovite otroške preproge tukaj.

Zunanja preproga

Če radi bosi hodite tudi na terasi ali balkonu, so zunanje preproge odlična izbira. Upoštevajte, da se naše preproge za zunanjo uporabo lahko uporabljajo tudi v zaprtih prostorih.

Izbira barve

Če želite praktično izbiro preproge, je vedno najboljše izbrati preprogo v klasičnih barvah, kot sta črna in siva. Lahko pa izberete tudi večbarvno preprogo, kjer je madeže težje videti. Na voljo so tudi preproge v naravnih barvah.

Kako odstraniti madeže s preproge?

Sveži madeži: Odstranite vso umazanijo in madež nežno zdrgnite s suho in čisto krpo. Če je preproga narejena iz volne, potem madeža ne drgnite. Sintetična vlakna prenašajo bolj grobo ravnanje.

Suhi madeži: Madež natopite z navadno mlačno vodo (brez mila). Ko je madež v celoti prepojen, ga nežno zdrgnite s suho in čisto krpo.

Kako odstraniti trdovratne madeže s preproge?

Če madeža niste uspeli odstraniti, uporabite odstranjevalec madežev. Previdno sledite navodilom za odmerjanje. Madež poskusite nežno odstraniti s krpo ali mehko krtačo. Madež morate po tem temeljito očistiti s krpo namočeno v čisti, mlačni vodi, saj lahko ostanki mila naredijo masten sloj, ki privlači umazanijo.

Če madeža še vedno niste uspeli odstraniti, uporabite poseben odstranjevalec madežev. Nikoli ne uporabite čistila, ki vsebuje klor, saj lahko ta preprogo razbarva. Previdno sledite navodilom za odmerjanje. Madež vedno čistite z roba proti sredini.

Če tudi poseben odstanjevalec madežev ne pomaga, preberite Vodič za odstranjevanje madežev. Skrbno sledite navodilom in ne pozabite čistila najprej preizkusiti na skritem mestu. Madež vedno čistite z roba proti sredini.

Poleg vseh omenjenih korakov je priporočljivo preprogo vsak dan posesati.