Kupite vrtni zaboj za shranjevanje vrtnih dodatkov ali blazin

Zaboj za vrt vam bo omogočil, da bodo vaše vrtne blazine, vrtno orodje in ostali vrtni dodatki shranjeni na suhem. Hkrati je vrtni zaboj tudi praktična rešitev, če želite zvečer pospraviti blazine in urediti teraso. Vrtne zaboje lahko enostavno sestavite s preprostim orodjem in niso idealni le za vaš vrt ali teraso, temveč jih lahko uporabite tudi na podstrešju, v kleti ali kje drugje, kjer želite shraniti stvari, ki morajo biti na suhem in varnem. Vrtni zaboji so robustni in vzdržljivi ter dobro prenašajo vse vremenske vplive ter so odporni na zmrzal. Poglejte, kako pravilno izbrati vrtni zaboj. Na voljo so vrtni zaboji iz različnih materialov ter tudi plastična višja omarica.

Vrtni zaboji so iz različnih materialov

Ali se naj vaš vrtni zaboj za shranjevanje vrtnih blazin in dodatkov ujema z vrtnim pohištvom? Ko se odločate za nakup vrtnega zaboja, vam lahko to vprašanje pomaga pri izbiri glede barve in materiala zaboja. Pri izbiri materiala morate paziti, saj nekateri materiali potrebujejo več vzdrževanja. Plastika in umetni ratan sta materiala, ki sta odporna na vremenske razmere in ne potrebujeta vzdrževanja. Les zahteva več vzdrževanja, potrebno ga je tudi večkrat naoljiti, da se ne izsuši in ne razpoka. Več o vzdrževanju lesenega vrtnega pohištva si poglejte tu.

Upoštevajte velikost, namen, lokacijo in funkcijo vrtnega zaboja

Velikost

Preverite, koliko vrtnih blazin morate shraniti v vrtni zaboj na vaši terasi ali balkonu. Razlika med vrtnimi blazinami pa je tudi v njihovi višini in velikosti. Če imate le sedežne vrtne blazine, boste potrebovali manjši vrtni zaboj. Če morate shraniti večje in debelejše lounge vrtne blazine, potem morate kupiti večji vrtni zaboj. Na voljo so višji in nižji vrtni zaboji, da lahko v njih shranite različno vrtno orodje in dodatke.

Namen

Vrtni zaboji se lahko uporabljajo za shranjevanje vrtnih blazin, vrtnih dodatkov, orodja itd. Lahko pa služijo kot pregrada med dvema prostoroma na terasi, npr. med vrtno mizo s stoli za obedovanje in lounge vrtnim setom za počivanje. Če imate manjši zunanji prostor, teraso ali balkon, potem izberite vrtni zaboj, na katerem lahko tudi sedite in služi kot vrtna klop.

Lokacija

Vrtne zaboje lahko postavite kamorkoli zunaj, na teraso ali balkon, v vrtno lopo, v zimski vrt, pod nadstrešek, ali tudi v notranje prostore.

Lastnosti

Nekateri vrtni zaboji imajo lažje odpiranje s hidravičnim sistemom ali posebno ročico, s katero odprete pokrov zaboja, posamezni modeli vrtnega zaboja se odprejo le zgoraj, drugi še s strani. Če bi radi vrtni zaboj tudi premikali, izberite takšnega na koleščkih.

Alternative

Alternativa vrtnim zabojem so zaščite in ponjave, ki jih lahko uporabite za shranjevanje vrtnega pohištva in senčnikov.