Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Prihranite 20-50% na izdelke, ki so na voljo le v spletni trgovini do 26. 9. 21

Klik do akcij
Odlični trampolini

Kako izbrati trampolin?

Datum:

Kategorija: Vrt

Tags: trampolin, varnost na trampolinu, nasveti za izbiro trampolina

Verjetno se sprašujete, na kaj morate biti pozorni pri nakupu trampolina? Paziti morate namreč na več dejavnikov, ko se odločate o izbiri trampolina za vas in vašo družino. Tu smo vam jih našteli sedem:

  1. Najprej razmislite o velikosti trampolina. Na voljo so namreč v različnih velikostih od 250 cm do 426 cm v premeru. Upoštevajte velikost prostora, kamor ga želite umestiti.
  2. Pomembno vlogo pri izbiri trampolina vpliva tudi prostor, kamor ga želite umestiti. Priporočamo mehkejšo površino, kot je npr. travnata površina. Nikakor ga ne postavljajte na betonsko površino, saj je možnost poškodb večja ob padcu na tršo površino, v kolikor se ne odločite za varnostno mrežo.
  3. Na odločitev o izbiri vpliva tudi dejstvo, kdo bo uporabljal trampolin: bo namenjen samo za igro otrok ali tudi za skakanje odraslih oseb? Trampolini imajo namreč različno maksimalno obremenitev.
  4. Premislite tudi, koliko oseb bo trampolin uporabljalo vsakodnevno. Če ga bosta redno uporabljali vsaj dve osebi, potem morate kupiti takega, s premerom vsaj 300 cm in z večjo maksimalno obremenitvijo.
  5. Peti dejavnik, o katerem morate razmisliti, je izgled vašega vrta s trampolinom na njem. Če ne želite, da trampolin prevlada na vrtu, izberite talni trampolin.
  6. Poleg velikosti in vrste trampolina je najpomembnejši dejavnik njegova varnost. Izberite trampolin s trdnim okvirjem in palicami z zaščitno peno ter trpežno prevleko iz gume. Prepričajte se, da so vzmeti zaščitene z obrobo.
  7. Na koncu se morate seveda odločiti, ali naj ima trampolin varnostno mrežo ali ne. Mreža za trampolin varuje pred padci, saj je trampolin brez varnostne mreže lahko zelo nevaren.

Na trampolinu lahko otroci in odrasli uživajo vrsto let, zato je izbira kakovostnega trampolina pomembna odločitev. Dobri trampolini so lahko v uporabi do 15 let. Imejte v mislih, da otroci hitro rastejo, zato izberite trampolin z večjo maksimalno obremenitvijo. Upoštevajte pa tudi dejstvo, da proizvajalci trampolinov priporočajo uporabo samo ene osebe hkrati. Upoštevajte tudi vsa varnostna navodila in opozorila proizvajalca, ki so navedena na vsakem trampolinu in v njegovih navodilih.

Displaying 0 - 0 of 0