Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BREZPLAČNA DOSTAVA na dom za spletne nakupe nad 400 eur (za dostave od 8-16h)

 

Vrtno pohištvo iz palet s sivimi vrtnimi blazinami za palete

Kako izdelati vrtno pohištvo iz palet

Vrtno pohištvo iz palet je idealno za sprostitev po napornem dnevu in tudi za razne družabne dogodke. Surov in nebrušen videz vrtnega pohištva iz palet ustreza večini vrtov in teras – njegova izdelava je hitra in enostavna. Sledite spodnjim korakom, da naredite lasten vrtni dvosed ali vrtno garnituro in vrtne stole iz palet. 

Svojo teraso lahko uredite tudi po vzoru koncepta "Street Food" z vrtnim pohištvom iz palet ter barskimi mizami.

Vrtna kotna garnitura iz palet ter vrtne blazine za paletno pohištvo

1. Naredite načrt

Najprej naredite načrt, kako naj izgleda vaš prostor za sprostitev. Vrtno pohištvo iz palet lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam. Palete EUR imajo standardne dimenzije 1200 mm x 800 mm, zato pripravite merilni trak in začnite načrtovati: Izdelate lahko vrtno garnituro iz dveh palet, kotno vrtno garnituro iz palet ali preprosto vrtni lounge ležalnik. Tudi za naslonjalo uporabite paleto, da se vam ni treba nasloniti na steno. 

Večja vrtna garnitura iz palet na terasi

2. Naj bo vaše vrtno pohištvo iz palet udobno za sedenje

Razmislite o tem, kako udobna naj bo vaša vrtna lounge garnitura iz palet. Če želite, da se enostavno usedete na vrtno lounge garnituro iz palete in tudi vstanete z nje, mora biti sedežni del sestavljen iz dveh palet, ki ležita ena na drugi. 

3. Pripravite palete

Ko imate izdelan načrt, si morate priskrbeti palete, ki jih potrebujete. Prepričajte se, da palete niso bile obdelane s strupenimi kemikalijami ali obarvane med prejšnjo uporabo. 

4. Poiščite ustrezne vrtne blazine

Priskrbite si nekaj sedežnih in hrbtnih blazin. Vrtne blazine za palete se morajo ujemati z velikostjo vrtnega pohištva iz palet, ki ga boste izdelali. Prav tako morajo biti dovolj velike in kompaktne, da ne boste občutili vrzeli med deskami v sedežnem delu garnitur ter dovolj debele, da ne čutite desk na hrbtnem delu vrtnega pohištva iz palet. Tkanina blazin iz palet mora biti močna, a hkrati tudi mehka. Naša serija vrtnih blazin SKJERPE je narejena v merah za palete.

Dvosed iz palet z debelimi vrtnimi blazinami za palete


Nasvet: Paletne vrtne blazine lahko uporabite tudi neposredno na tleh ali ob steni.

5. Ne pozabite na hladnejše dni 

Palete so lahko zunaj vse leto, še posebej, če jih obdelate z zaščito za les, ne pozabite pa shraniti vrtnih blazin na suhem, če dežuje in jeseni. Morda boste potrebovali nov zaboj za shranjevanje vrtnih blazin za palete. 

6. Ustvarite prijetno vzdušje

Z nekaj okrasnimi blazinami in odejami lahko pripomoremo k večjemu udobju na vrtni garnituri iz palet. Če pa ji na terasi dodate še nekaj lanter in cvetličnih loncev, imate prijetno dnevno sobo kar na prostem.  

Izvedite več

Kako izbrati nove vrtne stole

Kako izbrati nove vrtne stole

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev