Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BREZPLAČNA DOSTAVA na dom za spletne nakupe nad 400 eur (za dostave od 8-16h)

 

Balkon, ki je opremljen z vrtnim lounge stolom, klopjo in vozičkom

Kako urediti balkon ali manjšo teraso

Poleti vsakdo uživa v sončnih dneh na svoj način. Ne glede na to, ali imate prostoren vrt ali majhno teraso, lahko pravo vrtno pohištvo in dodatki pripomorejo k temu, da vaš zunanji prostor postane lep.

Upoštevajte naših 5 nasvetov za okrasitev in ureditev vaše majhne terase ali balkona in ustvarili boste udoben in vabljiv prostor, ki je kot nalašč za uživanje v poletnih trenutkih. 

1. Uporabite večnamensko vrtno pohištvo

Če ste omejeni s prostorom, je dobro razmisliti o tem, kako lahko vrtno pohištvo uporabimo na različne načine. Lahko je to vrtni stol, ki ga lahko uporabite tako za sedenje in tudi kot majhno mizo. 


Še en dober primer večnamenskega vrtnega pohištva je vrtna klop. Uporabite jo lahko kot sedežno mesto za 2-3 osebe, kot kombinirano mizo in sedežno mesto ali pa jo uporabite kot udobno sedežno mesto, kamor lahko dvignete noge. 

Velika prednost majhnih zunanjih prostorov je, da je zelo enostavno ustvariti prijetno vzdušje. Ustvarite ga lahko tako, da ob klop dodate zelene rastline in lanterne

 
Klop lahko uporabite tudi kot mizico, kjer lahko zajtrkujete. 

2. Razmislite, s kakšnim namenom uporabljate balkon

Pomislite, kako večino časa uporabljate svoj balkon in ga potem tako uredite. Če bi imeli prostorno teraso, potem bi bilo dovolj prostora za vrtno lounge garnituro, vrtno garnituro z vrtnimi stoli in mizo in morda celo vrtno kurišče. 

Ker pa to ni vaša realnost, razmislite, kako uporabljate vaš manjši zunanji prostor. Ali radi povabite prijatelje na večerjo na teraso ali balkon? Ali raje uživate sami ob knjigi in kozarcu vina? 

Ali pa morda želite sami pridelati zelišča in zelenjavo? Vsi trije scenariji so realistični na večini balkonov – vendar ne hkrati.

Balkon v vrtnim lounge stolom iz lesa in v črni barvi z mehkimi blazinami ter zelene rastline
Lounge stol UGILT trdi les
185,-/kos.
249,- /kos.
-25%
Samo na spletu


Z izbiro kombinacije klopi in vrtnega lounge stola imate oboje: prostor za sedenje za 3-4 osebe, hkrati pa je takšna kombinacija vrtnega pohištva zelo udobna rešitev, ko ste sami. 

Želite imeti tisto prijetno poletno vzdušje na svojem balkonu? Dodajte veliko rastlin, ki bodo poskrbele za senco in prijetno vzdušje. Na vrtni stol in klop pa dodajte veliko vrtnih in navadnih okrasnih blazin ter odej – tako vam bo zelo udobno.

3. Dodajte funkcionalno pohištvo za odlaganje stvari

Barski voziček je prilagodljiva rešitev za balkon. Enostavno ga premikate in ga lahko uporabite kot mizo za prigrizke ali pa na njem ustvarite majhen vrt v več nivojih z rastlinami različnih velikosti.

Balkon z barskim vozićkom in lanternami, skledami in rastlinami
Mizica s kolesi UGILT Š52xD89 trdi les
165,-/kos.
219,- /kos.
-24%
Samo na spletu


Barski voziček lahko uporabljate tudi za odlaganje stvari, ki jih dnevno uporabljate na balkonu, kot so namizni pribor, krema za sončenje, knjige, zalivalka in razne ostale stvari.

Barski vrtni voziček z lanternami in posodami
Laterna BROMS Š20/26xV24/32 2 kosa
30,-/set
54,99 /set
-45%
Do prodaje zalog
Le v trgovini


Odlična rešitev za odlaganje in shranjevanje stvari na terasah ali balkonih je tudi klop s prostorom za shranjevanje.

4. Ustvarite zeleno oazo

Okrasite svoj balkon z lepimi cvetličnimi lonci in koriti ter jih zasadite z bujnimi rastlinami, da ustvarite občutek tistega dvorišča, ki ste si ga vedno želeli. Dodajte nekaj zelišč, da bo vaš balkon dišal tako dobro, kot izgleda. 


Ustvarite prijetno in trendovsko vzdušje s cvetličnimi lonci ter koriti različnih oblik in barv. Zasadite jih z zelenimi rastlinami in pisanimi cvetovi. 

 

Košare niso primerne le za shranjevanje okrasnih blazin, odej in preprog, ampak lahko služijo tudi kot okrasni cvetlični lonci s čudovitimi strukturami ali pletenjem in lepimi barvami. Ne pozabite rože in rastline zasaditi v posebne sadilne lončke. 

5. Za večje udobje kotička na terasi dodajte še tekstilne izdelke: blazine in odeje

Želite, da bi se na vašem balkonu ali manjši terasi počutili tako domače kot v vašem domu? Uporabite ideje iz ureditve vašega notranjega prostora in poiščite navdih, kako svojemu balkonu dodati osebno noto. .

Lounge vrtni stol z odejo krpanko


Poglejte si vse različne tekstilne izdelke, ki jih imate v svoji dnevni sobi, npr. odeje, okrasne blazine, preproge in udobno pohištvo ter poustvarite podoben slog v svojem zunanjem prostoru na način, da vam bo vabljiv in všečen.

 

Izvedite več

Kako izbrati nove vrtne stole

Kako izbrati nove vrtne stole

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Modularna vrtna lounge garnitura z več možnostmi postavitve

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev

Viseči stol ali viseča mreža? Nasveti za pravilno odločitev