Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dnevi vrtnega pohištva s popusti do 40%
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil. Odlična ponudba za vaše podjetje

Božična darila, zavita v tkanino in recikliran ovojni papir

6 kreativnih idej za zavijanje božičnih daril

Lepo zavito darilo ustvari pravo praznično vzdušje in veselje. Da bi vam pomagali glede idej za zavijanje daril, smo zbrali naše najljubše ustvarjalne nasvete.

1. Dodajte košček narave 

Odpravite se na vrt ali v gozd in poiščite zelenje ali storžke. Izberite sezonsko zelenje ali plodove narave, kot so npr. borovi storži, smrekove ali cipresine vejice ali rdeč šipek.

Zelenje lahko tudi kupite v vaši najbližji cvetličarni. Uporabite lahko tudi posušeno cvetje, ki je lep dodatek k darilu. Izberite le eno posušeno rožo ali oblikujte mali šopek in ga dodajte k pentlji. 

2. K darilu priložite osebne oznake, ki bodo privabile nasmeh

Enostaven način za dodajanje osebnega detajla na darilo je, da na darilno oznako napišete sporočilo. Lahko je preprosto in napišete nekaj besed, ki opisujejo prejemnika darila, ali morda majhen citat iz vaše najljubše božične pesmi ali filma. Na primer, “Have yourself a merry little Christmas. Let your heart be light. From now on your troubles will be out of sight” iz božične klasične pesmi Have Yourself a Merry Little Christmas.

Če želite narediti še korak dlje, lahko napišete krajšo uganko, ki vodi do tega, da prejemnik ugotovi darovalca. To bo zagotovo pritegnilo nasmeh ali dva na obraz prejemnika darila.

Seveda ni nujno, da dodate na darilo tradicionalne darilne oznake. Lahko pa je to sporočilce mali opomnik na vaš odnos, ki ga lahko ohranite še dolgo po božiču. 

Čudovito zavita darila pod jelko

3. Božično darilo zavijte - v darilo 

Škatla je res lep način za zavijanje darila. Lahko jo uporabite, če so vaša darila manjša kot npr. dozirnik za tekoče milo ali lonček za ščetke. Škatla je tudi darilo sama po sebi, saj jo lahko uporabljate za shranjevanje raznih drobnarij.


Še bolj ustvarjalno je, da vzglavnik zavijete v prevleko za vzglavnik ali prešito odejo v posteljnino. Dodajte le lep okrasni trak in se izognete tradicionalnemu ovojnemu papirju. Okrasno blazino ali okvir za sliko lahko zavijete v odejo – možnosti so neskončne.  

4. Dodajte na darilo doma narejene dekorativne elemente

Z malimi perlami lahko ustvarite dodatke v obliki zvezd, srčkov, božičnih dreves – uporabite vašo domišljijo. Okraske lahko uporabite kot darilne etikete, odlične pa so tudi kot dodaten okras. Lahko jih prilepite na darilni papir ali pa jih dodate na darilni trak. 


Druga možnost je, da iz kartonskega papirja izrežete majhne figure. Bel angel je preprost, a zelo lep dodatek in se bo ujemal z vsemi vrstami ovojnega papirja. Na internetu poiščite vzorčke za angelčka in tako boste hitro naredili lep dodatek. 

5. Okrasite božična darila z užitnimi dobrotami

Domače božične dobrote so same po sebi čudovito darilo, a so uporabne tudi kot dodatek k ovijalnemu papirju. 

Božični piškoti, okrašeni z glazuro, so lepi in okusni. Pred peko ne pozabite narediti majhne luknje v piškotih, da bo šel skozi darilni trak. To bo všeč vsem ljubiteljem božiča.

Druga klasika so posušene rezine pomaranče ali cimetove palčke. So zelo dekorativne in zelo dišijo po božiču. Prilepite jih na ovojni papir ali zavežite z darilnim trakom.

Želite še kakšen predlog z manj truda? Potem pojdite po sladkarije v trgovino – predvsem rdeče-beli bonboni kričijo po božiču. 

6. Ponovno uporabite svoje stare tkanine kot ovojni papir

V tem prazničnem času zmanjšajte količino ovojnega papirja in zavijte darila s tkanino. Ta bolj trajnostna zamenjava je popolna, če imate stare tekstilne izdelke oz. stara oblačila. Prilagodljivost tkanine je v tem, da pokriva nenavadne oblike in se ne trga na vogalih. Na internetu poiščite videoposnetke z navodili, ki vam bodo pokazali veliko lepih načinov zavijanja s tkanino.

Niste za zavijanje v tkanino? Potem je še en odličen način za zavijanje božičnih daril s prazničnim in recikliranim ovojnim papirjem KARDUS. Božične dekoracije in kroglice lahko dodate k traku. Te dekoracije se lahko naslednje leto uporabijo kot okras za božično drevo. 

Božična darila okrašena s pentljami v lepem ovijalne mpapirju z božičnimi motivi


Združite 6 nasvetov na čudovite in ustvarjalne načine za resnično edinstveno in osebno zavijanje božičnih daril. 

Izvedite več

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Favoriti med dekoracijami

Favoriti med dekoracijami

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi