Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Ženska poleg omarice z vrati iz ratanove mreže

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Ratan je v zadnjih nekaj letih ponovno postal priljubljen kot material za pohištvo in dekoracijo doma. Z dizajnom, ki združuje vzdržljivost in estetiko, mnogi uživajo v načinu, kako zapleteno tkanje iz ratana prikazuje naravni les z njegove najlepše strani, hkrati pa izžareva udobje in vintage pridih. Ratanova mreža ali tkanje iz ratana sta najpogostejša načina uporabe materiala v pohištvu in dekoracijah za dom.

Serija HALMSTAD z ratanovo mrežo

Serija HALMSTAD predstavlja čudovito estetiko naravnega lesa s čudovito mrežo iz ratana na vratih izdelkov. V naši ponudbi boste našli čudovite kose pohištva iz ratana kot so omarice, nočne omarice in panela v 2 velikostih. Z vzorcem ratana, kot osrednjim detajlom predmetov v seriji, se vsi med seboj ujemajo, kar vam omogoča, da svoj dom okrasite s privlačnostjo in toplino naravnega lesa.

Nekateri izdelki v seriji HALMSTAD so izdelani iz umetnega ratana, ki ima enak videz kot pravi ratan. Poleg tega je umetni ratan iz materiala, ki je zelo trpežen, lahek in ne zahteva vzdrževanja, kar vam daje dolgotrajno alternativo naravnemu ratanu.

Serija SALTVIG z vrati iz ratana

Serija SALTVIG je prav tako čudovito pohištvo iz visokokakovostnega jesenovega lesa in delov jesenovega lesa z ratanovo mrežo. V seriji se nahajajo tri omarice z vrati.

Ostalo pohištvo s pletenimi detajli

Če so vam všeč naravne barve in tkani vzorci, so poleg ratanove mreže na voljo tudi druge možnosti. Naša serija VADEHAVET, v kateri je dnevna postelja zelo priljubljen kos, prav tako prikazuje, kako lahko uporaba pletenih materialov v dizajnu ustvari otipljivo, minimalistično in brezčasno privlačnost. Zaradi masivnega hrasta, visokokakovostnih delov hrasta in trpežnih sintetičnih vlaken, so izdelki iz serije VADEHADET favoriti, ki bodo še dolgo krasili vaš dom. 

Kaj je ratanova mreža?

Posebno pletenje, ki se imenuje "cane webbing" – znano tudi kot ratanova mreža ali tkani ratan – je že stoletja priljubljen način uporabe ratana v naših domovih. Uporablja se predvsem za različne vrste pohištva, kot so jedilniški stoli, naslanjači in omarice, pa tudi za dekorativne predmete, kot so svetilke iz ratana. Pleteno pohištvo iz ratana daje vašemu domu vintage pridih in lepo estetiko. Je ikoničen in privlačen, ne da bi pritegnil preveč pozornosti, zato je odličen za brezhibno zlivanje s sodobnimi, minimalističnimi stili.

Zgodovina uporabe tovrstnega pletenja pri oblikovanju pohištva sega daleč nazaj. Nemški izraz "Wiener Geflecht" - pletenje v posebnem dunajskem vzorcu, poseben vzorec pletenja iz trsa ali protja - se nanaša na poseben slog tkanja tankih trakov iz ratana ali trsa za ustvarjanje zapletenih in lepih vzorcev za uporabo v pohištvu. Ta slog je bil zelo priljubljen v poznem 19. in zgodnjem 20. stoletju in je prestal preizkus časa: mnogi si ga še vedno želijo in je zelo primeren za sodobno skandinavsko ureditev doma.

Izvedite več

Izpostavljamo: Serija pohištva MARKSKEL

Izpostavljamo: Serija pohištva MARKSKEL

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

10 načinov za osvetlitev prostora

10 načinov za osvetlitev prostora