Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dnevi spanja s popusti do 60%
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil. Odlična ponudba za vaše podjetje

Nadvzmetnica ali nadvložek  za boljše spanje

Prednosti nadvzmetnice in nadvložka

Ali vam je pojem nadvzmetnica oz. nadvložek znan? Če da, ste kdaj mogoče razmišljali o uporabi nadvzmetnice oz. nadvložka? 

Uporaba nadvzmetnice ali nadvložka ima vsestranske prednosti, ne le za vaše telo, ampak tudi pripomore k boljši kakovosti spanja, hkrati pa je cenovno ugodna rešitev. Zakaj? Obstaja kar nekaj razlogov…. Je nadvzmetnica res potrebna? Seveda! Vrhunska nadvzmetnica je izjemno uporaben dodatek k ležišču iz pene ali vzmetnici, saj dopolni vaše osnovno ležišče in izboljša kakovost vašega spanja. Razen tega lahko nadomesti pomanjkljivosti ali slabšo kakovost vzmetnice ali ležišča iz pene in vam tako omogoča udobnejše spanje. Obenem lahko nadvzmetnica podaljša življenjsko dobo vašega ležišča, s tem pa dolgoročno tudi privarčujete. To so le nekatere od prednosti, ki jih nudi nadvzmetnica.

Kaj je nadvzmetnica oz. nadvložek?

Nadvzmetnica je v osnovi tanjša od običajnega ležišča in se jo položi na glavno ležišče, lahko je z vzmetmi ali iz pene, z debelino maksimalno 10 cm. Nadvzmetnica se tudi razlikuje od nadvložka oz. posteljnega vložka, ki je še tanjši in ima bolj higienski namen. Nadvložki se lahko uporabijo tudi na sedežnih garniturah in zofah, saj je njihova osnovna funkcija zaščita površine od umazanije in poškodb. Nadvzmetnice pripomorejo k boljšemu spancu na raztegljivih sedežnih garniturah, če jih uporabljate namesto postelje.

NADVLOŽKI

NADVZMETNICE

Z nadvzmetnico dopolnite ležišče

Ste mogoče naredili napako pri izboru ali nakupu osnovnega ležišča, ali ste mogoče s časom pridobili ali izgubili telesno težo? Vrhunska nadvzmetnica lahko pomaga v obeh primerih. Nadvzmetnice dajejo visoko stopnjo udobnosti in lahko celo ublažijo trdoto ležišča, ki sčasoma mogoče ne opravlja več svoje funkcije. V tem primeru vam ni potrebno kupiti novega ležišča. Staro ležišče tako postane kot novo z enostavnim dodatkom ustrezne nadvzmetnice, kar pa vam tudi prihrani denar. 

Kaj pa v primeru, da že imate kakovostno ležišče?

Ravno zaradi tega imate še en razlog več, da si kupite nadvzmetnico. Kakovostno ležišče je dobra investicija, ki tudi stane nekaj več. In ker želimo nekaj vrednega in kakovostnega imeti daljši čas, hočemo to obdržati čimdlje v dobrem stanju. Če že imate kakovostno ležišče, vam bo vrhunska nadvzmetnica podaljšala življenjsko dobo ležišča. Poleg tega nadvzmetnica krepi in daje oporo na določene točke vašega telesa, prekriva ležišče in izboljša kakovost vašega spanja. Nadvzmetnica tudi:
• ščiti ležišče pred vlago
• ščiti ležišče pred poškodbami
• poveča vzdržljivost ležišča in ohranja svojo obliko

Zamenjavo nadvzmetnice priporočamo vsakih pet let, da s tem preprečimo akumulacijo pršic in praha. Če uporabljate samo osnovno ležišče, je to lahko zelo drago. Nekatere nadvzmetnice ali nadvložke se lahko opere, kar je zelo praktično za vzdrževanje higiene in mnogo cenejše od zamenjave samega ležišča. Preberite več o negi ležišč in nadvložkov TU.

So kakšne pomanjkljivosti nadvzmetnice?

Pravzaprav ne! Edina skrb je izbira pravilne rjuhe. Naj vas ne skrbi, da bo postelja izgledala neurejeno, ker je rjuha ne bo mogla prekriti zaradi dodatne višine nadvzmetnice. V trgovinah imamo rjuhe, ki so dovolj velike, da pokrijejo dodatnih 3-5 cm, ki jih nadvzmetnica doda k ležišču. 
 

Katero vrsto nadvzmetnice izbrati?

Odločitev je povsem idividualna, tako kot pri izbiri ležišča. Vse je odvisno od vaših potreb in preferenc. Ali želite spati na trši ali mehkejši površini? Želite spati v toplejšem ali hladnejšem okolju? Ali se nadvzmetnica sploh lahko vklopi v vaš posteljni okvir? Namenite čas in razmislite o vaših potrebah, nato pa v naših trgovinah tudi preizkusite vzorčne modele nadvzmetnic iz ponudb, ter izberite tisti, ki vam ustreza. Poglejte vse o izbiri nadvložkov in ležišč, kjer smo vam pripravili tudi video vodič.

 

Izvedite več

Vodič za postelje in ležišča

Vodič za postelje in ležišča

Katero ležišče je najboljše za vas? Popolni vodič

Katero ležišče je najboljše za vas? Popolni vodič

Kateri nadvložek ali nadvzmetnico morate izbrati? Osnovni vodič

Kateri nadvložek ali nadvzmetnico morate izbrati? Osnovni vodič

Najljubša boxspring postelja našega nabavnika za ležišča

Najljubša boxspring postelja našega nabavnika za ležišča