Pisarniški stoli za udobno sedenje za delo od doma in šolarje

Pisarniški stoli morajo biti kakovostni in sicer še toliko bolj, če opravljate delo od doma in sedite na njem dolgo časa. Pravilen položaj pri sedenju na pisarniškem stolu preprečuje napetost v vratu in hrbtu. V naši ponudbi so pisarniški stoli iz umetnega usnja ali vrtljivi stoli z oblazinjenim sedežnim in pisarniški stoli s hrbtnim delom ter z nasloni iz mrežice. Pisarniški stoli so v večini vrtljivi, imajo plinsko vzmetenje in brezstopenjski nagibni mehanizem. Na voljo so vam tudi ergonomski pisarniški stoli za daljše sedenje ter tudi posebni računalniški stoli oz. gaming stoli ter tudi manjši pisarniški stoli za otroke. Poglejte tudi blog s tremi ureditvami delovnega kotička s pisarniškim stolom in pisalnimi mizami TU.

Za zaščito tal izberite zaščitne podloge za pisarniške stole.

19 izdelki
  19 izdelki

  Kako izbrati pisarniški stol 

  Prepričajte se, da izberete pisarniški stol z več možnostmi prilagajanja in ergonomskimi lastnostmi, ki jih je mogoče prilagoditi vašim potrebam. Pri izbiri pisarniških stolov je dobro upoštevati številne lastnosti.

  • Nastavljiv - nastavitev višine sedeža s funkcijo dviganja/spuščanja ter nastavitvijo sedeža in naslonjala
  • Podloženo naslonjalo in sedež - zagotavlja mehak pisarniški stol, ki zagotavlja optimalno oporo in udobje pri sedenju
  • Naslonjala za roke - pisarniški stol z naslonjali za roke lahko poskrbi za bolj sproščen položaj pred računalnikom, če na njem počivajo roke, medtem ko je pisarniški stol brez naslonjal za roke dober za svobodo gibanja rok in ramen
  • Opora za vrat - zelo dobra funkcija, če dolgo sedite ali če na primer stol uporabljate pisanriški stol za igranje iger, saj razbremeni vratne mišice
  • Funkcija nagiba - nagnite se nazaj in sprostite hrbet, namesto da bi viseli nad mizo
  • Kolesa - pisarniški stol s koleščki omogoča svobodo gibanja za pisalno mizo ali po prostoru

  Upoštevajte, koliko časa boste preživeli za pisalno mizo - ne glede na to, ali boste igrali igrice ali delali - in temu prilagodite izbor funkcij pisarniškega stola. Dlje časa kot preživite na pisarniškem stolu, več možnosti prilagajanja mora imeti. Preberite več v našem blog zapisu.

  Delo od doma v domači pisarni s kakovostnim pisarniškim stolom

  Zadnja leta ima čedalje več ljudi možnost dela od doma v domači pisarni. Poleg tega, da poskrbite, da imate kakovosten ergonomski pisarniški stol in pisalno mizo, imejte med delom tudi več odmorov. Z gibanjem telesa se namreč sproži večji pretok krvi, kar je odlično tudi za počitek oči. Vzemite si odmor v dolžini vsaj 10 minut na vsako uro gledanja v zaslon in sedenja na pisarniškem stolu. Če imate možnost, pojdite tudi ven na svež zrak. Tudi med sedenjem na vrtljivem stolu lahko večkrat na dan naredite več vaj za krepitev rok in vratu. Preberite tudi naše nasvete, kako si organizirati delovni prostor za delo od doma, da boste produktivnejši.

  Nasveti za pravilen položaj sedenja

  Vsi se razlikujemo po svojih individualnih potrebah, zato se idealni položaj sedenja na pisarniškem stolu razlikuje od osebe do osebe. Zelo pomembno je, da je vaše telo med sedenjem in delom v pravilnem položaju. Popolni računalniški ali pisarniški stoli so tisti, ki so ergonomski in nastavljivi. Na primer nastavljivost pisarniškega stola vam bo omogočila, da ga prilagodite dimenzijam vaše pisalne mize. Poleg nastavitve višine lahko na JYSK-ovih pisarniških stolih  enostavno prilagodite položaj sedenja in naslonjalo, občasna menjava položaja sedenja pa je zelo pomembna za zmanjšanje pritiska na določen del hrbta.

  Imate majhen delovni kotiček?

  Če živite v majhnem stanovanju, se zdi skoraj nemogoče urediti udoben delovni kotiček v zavetju doma. Izberite manjšo pisalno mizo ter si priskrbite še čudovit manjši pisarniški stol in ste na dobri poti. Velikokrat je delovni kotiček s pisalno mizo in vrtljivim stolom kar v veliki dnevni sobi, ki ga lahko ločite od ostalega prostora kar z dekorativnimi zavesami. Več idej najdete v blog zapisu. Za manjši delovni prostor izberite vrtljive stole brez naslonjal, da boljše izkoristite prostor.