Nadvzmetnice kot dodatna opora in zaščita

Nadvzmetnica, ki je debelejša od nadvložka, ščiti vašo vzmetnico in podaljša njeno življenjsko dobo. Nadvzmetnica je debelejša od nadvložka za posteljo, zato je pri njenem nakupu pomembno, kakšno prevleko ima. Skoraj vse prevleke nadvzmetnic so snemljive in se lahko operejo na 60 stopinj Celzija, kar uniči pršice. Več o prednostih nadvzmetnice za posteljo preberite v našem vodiču. Nadvzmetnica  je na voljo v več dimenzijah, najpogostejše so 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm. Nadvzmetnice imajo tudi različne debelie in so iz različnih materialov. Zagotovo pa so nadvzmetnice idealne za spanje na raztegljivih sedežnih garniturah ali kavčih. Kakšna je razlika med nadvložkom za posteljo in nadvzmetnico? Preberite tu.

Kakovostne nadvzmetnice za posteljo pomagajo k boljšemu spancu

Vrhunska nadvzmetnica vam nudi boljše udobje in si z njo lahko pomagate k boljšemu spanju, če je vaše ležišče pretrdo ali premehko. Zasnovani so tako, da se prilagodijo telesu in nudijo pravo zaščito in optimalno razbremenitev pritiska. Nadvzmetnica je zato lahko dobra rešitev, če s svojo trenutno vzmetnico niste popolnoma zadovoljni. Nadvzmetnica tudi:
• ščiti ležišče pred vlago
• ščiti ležišče pred poškodbami
• poveča vzdržljivost ležišča in ohranja svojo obliko

Nadvzmetnica za posteljo ščiti ležišče

Z namestitvijo nadvzmetnice na ležišče se podaljša obstojnost oblike ležišča, hkrati pa nadvzmetnica za posteljo absorbira del telesnega znoja, ki ga oddajate ponoči. Ker se telesni znoj ne vpija v samo ležišče, nadvzmetnica prispeva k daljši življenjski dobi ležišča. Prevleke nadvzmetnic so pralne. Preberite več o vzdrževanju tu. Vzmetnice lahko zaščitite tudi s tanjšimi nadvložki za posteljo, ki imajo elastične trakove ob robu. 

Enostavno vzdrževanje nadvzmetnice za posteljo

Nekatere nadvzmetnice imajo odstranljivo prevleko, zato jo je lažje vzdrževati. Te nadvzmetnice so običajno nekoliko dražje, vendar so še posebej primerne za tiste, ki so alergični na pršice. Če želite zagotoviti optimalno udobje in hkrati olajšati čiščenje nadvzmetnice, se lahko odločite za nakup tankega nadvložka za posteljo za zaščito nadvzmetnice. Ne zavzame veliko prostora v pralnem stroju in ga je zato lažje oprati kot večjo prevleko na debelejši nadvzmetnici. Če želite kupiti nadvzmetnico, ki je primerna za alergike, je dobro izbrati nadvzmetnico iz lateksa. Lateks je naraven material z visoko gostoto, zaradi katerega pršice težje preživijo. Toda tudi z nadvzmetnico iz lateksa ni nobenega zagotovila, da bo vaše spalno okolje popolnoma brez pršic.

Materiali za nadvzmetnice

Materiali za nadvzmetnice so različni, od njih pa je odvisna tudi lastnost nadvzmetnice. Materiali, ki se uporabljajo za nadvzmetnice, so:

  • Polietrska pena, znana tudi kot standardna pena
  • Spominska pena 
  • Lateks
  • Visoko prožna pena, znana tudi kot hladna pena  
  • Hibridna pena
  • Gel pena 

Več o lastnostih materialov si preberite tu.