Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Pametne rešitve za shranjevanje v predsobi

Ideje in pametne rešitve za shranjevanje v predsobi

Predsoba je prvi prostor, ki ga gostje vidijo ob vstopu v vaš dom. Zato je pomembno, da je vaša predsoba lepo urejena in vabljiva na pogled. Red in organizacija v predsobi sta vam pri tem v veliko pomoč.

Pripravili smo vam nekaj uporabnih idej in pametnih rešitev za shranjevanje v vaši predsobi in kako preprečiti nered v predsobi.

Stene izkoristite za namestitev kljukic in obešalnikov za plašče in jakne

Ko gre za pametno in praktično shranjevanje v predsobi, so obešalniki in kljukice za plašče in oblačila odlična rešitev. Različne oblike in dizajni kljukic ter obešalnikov so tako dekorativni kot praktični, saj nanje lahko obesite jakne, torbe ali karkoli drugega. Na primer, kljukice lahko obesite na različnih višinah, saj tako dodate predsobi dinamičen videz, ne da bi ustvarili nered.

Praktično pohištvo za shranjevanje v predsobi

Druga rešitev pametnega shranjevanja je uporaba večnamenskega pohištva. Klopi s prostorom za shranjevanje, policami ali košarami so klasična, a priljubljena rešitev za večino ljudi.

Če nimate dovolj prostora, lahko v predsobo postavite manjši navaden ali zložljiv stolček. Na stolček lahko kaj odložite, ali sedite na njem, ko si zavezujete vezalke.

 

Več idej za ureditev predsobe poiščite še tu.

Razmislite o vseh možnostih uporabe pohištva za predsobo

Praktične in pametne rešitve za shranjevanje v predsobi pomenijo tudi drznost v razmišljanju o nenavadnih idejah in nevsakdanjih uporabah stvari. Na primer, omarica za čevlje, ki zavzame zelo malo prostora, lahko zlahka služi tudi drugim namenom kot shranjevanju čevljev. V omarice za čevlje lahko pospravite volnene kape, rokavice in šale. Oblačila so tako zlahka dostopna, ne da bi pri tem prenasičili predsobo z večjim kosom pohištva za shranjevanje. 

Ustvarite svoj niz stenskih polic

Druga ideja bi lahko bila, da več polic položite eno nad drugo. Tako dobite edinstveno stensko postavitev polic s prostorom za okrasne predmete, dežnike ali majhne košare za shranjevanje. Police so lahko same po sebi dekorativen element predsobe in s tem pomagajo pri lepši ureditvi doma, prav tako pa naredijo vašo predsobo bolj praktično za uporabo.

 

Kot nosilec za ključe uporabite magnet za nože

Tretja ideja pametne rešitve za odlaganje je uporaba magneta za nože za obešanje ključev. Vsi smo že imeli izkušnjo, da smo iskali ključe, ker se nismo spomnili, kam smo jih odložili. Z navado, da ključe obesite na magnet za nože v predsobi, se boste izognili temu, da vedno znova izgubljate čas za iskanje ključev.

Izkoristite višino predsobe

Pametne rešitve shranjevanja v predsobi so namenjene čim boljši uporabi prostora. Če imate predsobo z visokim stropom, je morda dobro, da police obesite višje v prostoru. Če imate na tleh postavljenih veliko stvari, bo vaša predsoba videti bolj neurejena in veliko manjša, kot je v resnici.

Ena od rešitev je lahko, da police obesite višje na stene, da ustvarite dodaten prostor za shranjevanje in odlaganje. Če odstranite stvari iz vidnega polja, bo vaš hodnik videti veliko bolj urejen.

Izogibajte se neredu na tleh

Druga prednost shranjevanja stvari na višini je, da nimate preveč stvari na tleh. Čevlji in torbe, ki jih odložimo na tla, so videti še posebej neurejeni. Če te predmete odstranite s tal, boste v vašo predsobo hitro vdihnili svežino, hkrati pa ustvarili občutek večjega prostora.

Nasvet: V majhni sobi s številnimi vrati je dobra ideja, da police obesite nad vrata, da prostor kar najbolje izkoristite.

 

Izvedite več

Vodič: izberite ustrezno klop za predsobo

Vodič: izberite ustrezno klop za predsobo

Kako pravilno izbrati notranjost garderobne omare

Kako pravilno izbrati notranjost garderobne omare

Kako urediti pisarno in predsobo

Kako urediti pisarno in predsobo

Nasveti za ureditev bralnega kotička in knjižnih polic

Nasveti za ureditev bralnega kotička in knjižnih polic