Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dnevi spanja s popusti do 60%
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil. Odlična ponudba za vaše podjetje

Stenske police v spalnici

Pametne rešitve za urejeno in organizirano spalnico

Če nam primanjkuje prostora za odlaganje stvari, pogosto uporabimo spalnico za shranjevanje - ne le dodatnih prešitih odej in vzglavnikov, ampak tudi oblačil, dokumentov, revij itd. Upoštevajte spodnje nasvete za ureditev in osvežitev spalnice ter si zagotovite več prostora za shranjevanje, ne da bi pri tem ogrozili samega izgleda spalnice. 

1. Porabite 30 minut na teden za organizacijo in urejanje spalnice

Vsak teden pojdite po spalnici z vrečko za smeti v roki. Znebite se vsega, česar ne uporabljate ali ne potrebujete več. Brez skrbi: ni vam treba zavreči ničesar, česar ne želite. Na en kup dajte stvari, ki bi jih morda želeli obdržati. Na koncu zberite v en kot stvari, ki ne sodijo v spalnico. Lahko so prazne posode, dokumenti ali barbike vaše hčerke. Ne pozabite pogledati pod posteljo. 

Bolj ko se navadite na to rutino, manj časa vam bo vzelo pospravljanje in urejanje spalnice. Ko končate s pregledom, odvrzite smeti in pospravite tiste predmete, ki "ne spadajo v spalnico" na pravo mesto. 

2. Postelja z rešitvijo za shranjevanje


Boxspring postelja GOLD C50 znamke DREAMZONE® je elegantna rešitev postelje z integriranim prostorom za shranjevanje, kamor lahko pozimi shranite poletne prešite odeje. Na splošno je odlična ideja, saj z boxspring posteljo dobite večnamensko pohištvo za svoj dom.


Če ob postelji ne morete ali nočete postaviti nočne omarice, jo lahko nadomesti stenska polica. Polica ne zavzame veliko prostora, obenem pa pridobite prostor za odlaganje knjig, očal in pametnih telefonov.

 

3. Napravite pregled vaše garderobe

Večina ljudi hrani oblačila v spalnici. Vendar ni potrebno imeti velike garderobne omare, da bi vanjo pospravili vsa oblačila in spodnje perilo. Stojalo za oblačila JENNET se lahko na primer uporablja za srajce, hlače in obleke. Ostala oblačila lahko zložite v predalnike

Vsak dan namenite 2 minuti za pospravljanje garderobne omare

Pogosto imamo kakšna oblačila, ki nikoli ne končajo na pravem mestu, potem ko jih nosite. Namesto tega najdejo začasno mesto na stolu ali celo na tleh. Nekaj ​​rednih navad vam lahko pomaga pri organizaciji:

  • Vsak dan namenite dodatni 2 minuti, da obesite svoja oblačila, jih zložite in položite v pravi predal ali v pravi kup na svojih policah. 
  • Umazana oblačila zbirajte v košu za perilo namesto na kupu na tleh.
     

Vsakih 6 mesecev razvrstite oblačila  

Začnite z eno kategorijo oblačil, kot so majice ali nogavice. Oblecite vsak kos oblačila in premislite, ali vam še vedno ustreza? Lahko traja nekaj časa, da boste oblekli vsa oblačila, a boste imeli nato odličen pregled nad oblačili.

Naredite dva kupa obllačil: enega z oblekami, ki jih boste obdržali, in drugega z oblekami, ki jih boste posredovali naprej. Proizvodnja tekstila zahteva veliko virov, zato starih oblačil nikoli ne zavrzite – vedno jih reciklirajte.

Ohranite vse, kar vam pristaja in kar pogosto nosite. Če že leta niste nosili kavbojk ali če vam ne pristajajo več, jih oddajte naprej.

Nadaljujte s čevlji, dodatki, torbami itd. Preberite si tudi blog zapis, kako urediti red v garderobni omari in trajnostne uporabe oblačil.

Odlagate oblačila in stvari tudi v predsobi? Poglejte praktične rešitve za shranjevanje v predsobi tu
 

4. Naredite red v predalih

Ko končate s pregledovanjem oblačil, si naredite pregled stvari v predalnikih – pospravite po en predal naenkrat.

Ponovno razporedite stvari ali oblačila v tri skupine: 1. kar boste obdržali, 2. kar boste dali naprej in 3. kar je za v smeti. Ko končate s pospravljanjem enega predala, pospravite na svoje mesto še vse stvari, ki jih boste obdržali.

Odvrzite predmete iz kategorije "smeti". Stvari, ki jih boste darovali, pa dajte v vrečko in jih oddajte v svojo najljušo dobrodelno organizacijo.

V predal shranite vse predmete, ki jih želite obdržati iz sentimentalnih razlogov: stara ljubezenska pisma ali risbe vaših otrok. Če ugotovite, da vam primanjkuje prostora za shranjevanje, postavite več omaric in predalnikov drug poleg drugega.

Predalnik za predsobe, spalnice ali otroške sobe

5. Očistite in pospravite površine omaric in polic

Na koncu preglejte vse preostale površine, na katerih še vedno ležijo naključni predmeti. Potrudite se, da resnično vse odstranite. Edini predmeti, ki jih pustite na policah ali omaricah, so funkcionalni predmeti (na primer svetilke) in nekaj kosov dekoracij ali knjiga. Vse druge stvari, kot so nakit, krema za roke ali spalna maska, hranite v majhnih škatlicah. Ustvarili boste čudovit in miren videz v vaši spalnici. 

 

 

Preberite tudi naših 7 nasvetov za urejen dom TU

Izvedite več

Izpostavljamo tri posteljnine iz novega asortimana

Izpostavljamo tri posteljnine iz novega asortimana

Izpostavljamo: serijo pohištva LIMFJORDEN

Izpostavljamo: serijo pohištva LIMFJORDEN

Zavese vam lahko pomagajo preprečiti hrup, vročino in mraz

Zavese vam lahko pomagajo preprečiti hrup, vročino in mraz

Vodič: nasveti za izbiro med raznolikimi predalniki za vaš dom

Vodič: nasveti za izbiro med raznolikimi predalniki za vaš dom