Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Prava izbira postelje in ležišča je ključnega pomena za kakovosten spanec

Vodič do uspešne izbire postelje in ležišča v 9 korakih

Za kakovosten in dober spanec je izredno pomembna izbira ustrezne postelje in ležišča iz pene ali vzmetnice. Vaša postelja in ležišče morata namreč ustrezati vašim potrebam. Kakovost spanja namreč vpliva tudi na druge aspekte življenja. Če slabo spite, se tudi čez dan počutite utrujeni in brez energije.

Pred nakupom postelje ali ležišča oz. vzmetnice, ki ustrezajo vašim potrebam in spalnim navadam, morate upoštevati še nekaj vidikov. Kako torej izbrati ustrezno posteljo ali vzmetnico? Pripravili smo vam 9 nasvetov.

 1. Kateri je vaš najljubši spalni položaj? Na vašo izbiro postelje ali ležišča naj ne vpliva le dizajn vaše spalnice, ampak pričnite razmišljati o tem, kako radi spite. Pomembno je tudi, kako trdo naj bi bilo vaše ležišče oz. vzmetnica. Preberite vodič za izbiro ležišča. Za lažjo odločitev vam za ležišča GOLD nudimo 100 dni preizkusa.
   
 2. Katero vrsto postelje izbrati? Postelje z nastavljivim posteljnim dnom ali boxspring postelje so odlične postelje, vendar je stvar okusa posameznika, ali si jo izbere zase. Če radi gledate TV ali berete v postelji, potem je postelja z nastavljivim posteljnim dnom prava izbira za vas. Boxspring postelje so višje in je iz njih lažje vstati ter se uleči na posteljo. Poglejte si vodič za izbiro postelj TU.
   
 3. Trdota ležišč iz pene in vzmetnic. Na izbiro trdote ležišča (mehko, srednje trdo ali trdo ležišče/vzmetnica) vplivajo vaše spalne navade in vaša teža. Na primer: če radi spite na trebuhu, priporočamo trdo vzmetnico oz. ležišče iz pene. Ne pozabite tudi na dejstvo, da vaš partner mogoče potrebuje drugačno trdoto ležišča. Poglejte tudi našo prednosti, saj vam za preizkus vzmetnice GOLD nudimo kar 100 dni.
   
 4. Za koga je postelja? Pri izbiri postelje je pomembna tudi vaša starost, ali živite sami ali s partnerjem ali imate otroke? Vse to so vprašanja, ki so pomembna pri odločitvi vrste postelje. Na primer: če ste starejši, vam priporočamo višjo posteljo kot je boxspring postelja, saj iz nje lažje vstanete.
   
 5. Pomembna je tudi velikost postelje in ležišča/vzmetnice. Preference posameznika so tiste, ki določajo, koliko prostora v spalnici naj bi zavzela postelja. Če živite s partnerjem, potem priporočamo, da je na vsaki strani postelje enaka razdalja do stene, da oba lahko brez problemov vstaneta ali se uležeta na posteljo. Če imate poševne stene v spalnici, višja boxspring postelja verjetno ne pride v poštev za vas. Premislite tudi, če potrebujete večjo posteljo zaradi otrok ali hišnih ljubljenčkov.
   
 6. Nadvložki in nadvzmetnice. Izbira nadvložka ali nadvzmetnice je enako pomembna kot izbira ležišča, saj je nadvložek v direktnem stiku z vašim telesom celo noč. Nadvložek tudi ščiti vaše ležišče, podaljša njegovo življenjsko dobo ter se ga lahko uporabi na vseh vrstah postelj in ležišč/vzmetnic ter tudi pomožnih ležiščih, kot so spalne zofe ali sedežne garniture in kavči. Več o prednosti nadvložka ali nadvzmetnice preberite tu.
   
 7. Kakšen material izbrati za nadvložke? Pogosto uporabljen material za nadvložke in nadvzmetnice je spominska pena. Spominska pena ima lastnost, da se prilagaja telesu in preprečuje bolečine v mišicah in sklepih. Veliko JYSK-ovih nadvzmetnic je sestavljenih iz poliuretanske ali hladne pene. Obe peni zagotavljata dobro podporo in udobje.
   
 8. Imate astmo ali alergijo? Če imate nahod, astmo ali atopijski dermatitis, potem izberite ležišča iz pene, vzmetnice ali nadvložke, ki ščitijo pred pršicami, ki so najpogostejši izvor tem težavam. Če ne morete najti alergijam prijazno ležišče iz pene ali vzmetnico, ki bi vam ustrezalo, potem si izberite ležišče s pralno prevleko. Večina naših izdelkov ima pralne prevleke, ki jih lahko perete na 60 stopinj Celzija.
   
 9. Proračun in življenjska doba. Ko kupujete novo posteljo ali vzmetnico, upoštevajte dejstvo, koliko časa jo nameravate uporabljati ter vaš proračun. Nadvložek podaljša življenjsko dobo ležišča in ga tudi lažje redno zamenjate, kot pa celotno ležišče ali posteljo. 
   

Potrebujete več informacij glede boljšega spanja in ležišč? Preberite naše vodiče, ki vam predstavijo različne tipe ležišč in poglejte tudi videoposnetke, ki vam prikažejo pomembnost ležišča iz pene ali vzmetnice za vaš hrbet.

 

Izvedite več

Vodič za postelje in ležišča

Vodič za postelje in ležišča

Katero ležišče je najboljše za vas? Popolni vodič

Katero ležišče je najboljše za vas? Popolni vodič

Kateri nadvložek ali nadvzmetnico morate izbrati? Osnovni vodič

Kateri nadvložek ali nadvzmetnico morate izbrati? Osnovni vodič

Najljubša boxspring postelja našega nabavnika za ležišča

Najljubša boxspring postelja našega nabavnika za ležišča