Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Poličniki za jedilno mizo, na kateri je vaza, in jedilniški stol

5 nasvetov, kako urediti svoj dom po svoje

Bi radi uredili dom s pohištvom in dekoracijami v stilu, ki je popolnoma vaš in odraža vašo osebnost? S pravilno ureditvijo in pozornostjo do detajlov ter dekoracij vam lahko dnevna soba pomaga, da si napolnite baterije in se počutite bolj prizemljeno. 

Redko se vprašamo, kakšen stil ureditve bi si zares želeli v svojih domovih. Če želite odkriti svoj osebni stil ureditve doma, si poglejte spodnji seznam idej in stvari, ki jih morate upoštevati: 

1. Raziščite, kaj vam je všeč

Če želite raziskati svoj okus, ustvarite tablo ali ploščo, bodisi spletno ali fizično, na kateri boste preverili vaš stil ureditve. Uporabite jo za zbiranje fotografij različnih ureditev notranjosti domov, ki so vam resnično všeč. Čez čas ponovno preglejte, kaj ste dodali, in preprosto zamenjajte fotografije z novimi, če si premislite.


Idealni sta tabla iz plute ali bela tabla. Fotografije lahko najdete v revijah, dodate lahko razglednice, fotografije ali celo barvne vzorce ter kose blaga. Sčasoma boste videli, da se vaš osebni stil razvija.

2. Izberite ustrezne barve

Barve so osnovni način odražanja vaše osebnosti. Kombinacija toplih ali hladnih barv lahko ustvari energičen in vesel stil ureditve doma. Nevtralni toni, kot so siva, temno modra, bež ali bela, so odlična izbira za bolj skladen in harmoničen stil. Kombinacija različnih barv pa je odličen način za ustvarjanje dinamičnega, a sproščenega vzdušja. 

3. Odločite se za predmet, ki bo v centru pozornosti

Poiščite en predmet, ki vam je všeč in bo imel posebno mesto v prostoru: skleda, svetilka, plakat ali vaza. Uporabite ga kot vodilni predmet, po katerem boste preoblikovali in načrtovali stil ureditve preostalega dela prostora. Morda je vaša izbira visoka, okrogla, pisana ali pletena vaza? Oglejte si naš vodič za izbiro prave vaze


Z osrednjim predmetom, ki vam je ljub in resnično všeč, imate osnovo za razmislek in za ostale ideje glede ureditve vašega doma.

Steklena vaza na jedilniškem stolu

4. Pričnite z dekoriranjem malih kotičkov

Odločite se za majhen prostor v vašem domu – stensko polico, zgornji del predalnika ali kotiček dnevne sobe. Zberite nekaj stvari, ki so vam zares všeč, na primer namizno svetilko iz ratana, vazo in uokvirjeno fotografijo ter jih lepo razporedite, da vas pogled na njih osrečuje vsak dan.

Namizna svetilka iz ratana in senčnikom


Načrtovanje ureditve majhnega kotička je preprosteje kot celotnega prostora in vam pomaga ugotoviti, kaj vam je všeč in kakšen je vaš osebni stil. 

5. Obiščite trgovino JYSK, da najdete vaš osebni stil

Ustavite se v najbližji trgovini JYSK in si oglejte naše številne trendovske izdelke. Zagotovo boste našli nekaj, kar odraža vaš stil in okus. 

Izvedite več

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Favoriti med dekoracijami

Favoriti med dekoracijami

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi