Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Dve vrtni sedežni garnituri – ena iz ratana ter ena iz kovine in lesa

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Ko povečerjate na čudovit in topel večer, se lahko podružite na terasi. Z luksuznim vrtnim pohištvom, kot je lounge vrtna garnitura, lahko še bolj izkoristite vaš zunanji prostor in tople poletne večere. Vendar pa je se pogosto zgodi, da je težko najti popolno vrtno lounge garnituro, ki vam ustreza: obstaja nešteto kombinacij miz, stolov in vrtnih sedežnih garnitur in zof. Poleg tega je treba misliti tudi na kakovost in vzdrževanje. Dovolite, da vam podamo nasvete, katero vrtno lounge garnituro izbrati in na kaj morate biti pozorni pri njenem nakupu.

Vrtna lounge garnitura, ki jo sestavljajo lounge dvosed, lounge miza in vrtna lounge stola

Za kaj lahko uporabite vrtne lounge garniture?

Vrtno lounge garnituro lahko uporabljate tako na terasi kot na vrtu. Vašemu zunanjemu prostoru daje zelo posebno in sproščujoče vzdušje. Vrtna lounge garnitura ni samo kraj za sprostitev in uživanje v tišini, ampak tudi kraj, kjer lahko preživite čas s prijatelji in družino. Vrtna lounge garnitura je lahko mesto, kjer se družite na vašem vrtu. Morda bi si jo bolj predstavljate kot postavitev sedežne garniture, v resnici pa jo lahko uporabite tudi za obedovanje na prostem, saj veliko vrtnih lounge garnitur vključuje mizo, nastavljivo po višini. Preberite več o prednostih po višini nastavljivih vrtnih miz.

Zato si najprej premislite, kako, kje in kdaj boste poletje uživali na vrtni lounge garnituri, nato pa si oglejte različne možnosti. Ali jo želite uporabljati predvsem pod drevesi na vrtu, kjer lahko z dvignjenimi nogami uživate ob hladni pijači? Ali pa jo želiteuporabljati za druženja s prijatelji in družino? Ali morda kot ležalnik na terasi? Ali pa imate v mislih druge scenarije?

Vrtne lounge garniture – kaj iskati?

Ko iščete novo vrtno pohištvo, je izbira lahko ogromna. Priporočamo, da pogledate razmerje med ceno, funkcionalnostjo in potrebami na vaši strani. Če primerjate te dejavnike, boste našli najboljšo vrtno lounge garnituro. V JYSK-u ponujamo vrtne lounge garniture za vse proračune in potrebe. Da bi vam olajšali delo, smo izbrali štiri najpomembnejše dejavnike, ki jih morate upoštevati pri nakupu vrtne lounge garniture.

    1. Prostor in velikost

    Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je velikost vašega zunanjega prostora. Imate balkon ali veliko teraso? Ne glede na veliksot vašega zunanjega prostora lahko najdete vrtno lounge garnituro, ki ustreza vašim potrebam.

    Za majhen zunanji prostor je lahko večja kotna vrtna lounge garnitura neustrezna, vendar bi bila lahko dobra izbira komplet z dvema vrtnima lounge stoloma, mizo in po možnosti dvosedom. Izberite lahkoten ividez vrtnega pohištva in vrtno pohištvo, ki ga je enostavno premikati. Oglejte si našo ponudbo za manjše zunanje prostore tukaj:

    Če je vaš zunanji prostor večji od manjše terase ali balkona, vendar ne prevelik, bi lahko bila dobra rešitev kombinacija vrtne garniture z vrtno mizo in vrtnimi stoli z manjšo lounge vrtno garnituro ali pa bi se odločili za naše srednje veliko vrtno lounge garnituro, ki jih sestavljajo trosed, lounge mizica in nekaj vrtnih lounge stolov ali dve manjši zofi in lounge mizica:

    Če imate na voljo veliko zunanjega prostora, potem imate možnost da izbirate bolj svobodno. Vendar pa je lahko težava, kako »zapolniti« ves prostor in dobiti koheziven videz. Dobra izbira je velika vrtna lounge garnitura s kotno sedežno garnituro:

    Če imate zelo specifično vizijo svojega zunanjega prostora, imate tudi možnost, da sestavite svoj komplet iz posameznih kosov vrtnega lounge pohištva , kot so vrtni lounge stoli in mize.

    Lahko pa uredite svoj zunanji prostor po meri iz modulov vrtnega pohištva. V tem vodiču si poglejte naše najboljše nasvete in trike za izdelavo modularnega vrtnega seta.

    2. Materiali in vzdrževanje

    Za mnoge ljudi so vrtne lounge garniture z nizko stopnjo vzdrževanja idealne, še posebej za tiste, ki poletje povezujejo z dolgimi, sproščujočimi dnevi – in ne zapravljajo časa za vzdrževanje svoje vrtne lounge garniture.

    Večina vrtnih lounge garnitur ima ogrodje iz umetnega lesa, trdega lesa, ratana ali kovine, kot je aluminij, ki skoraj ne zahtevajo vzdrževanja in so odporni na vremenske vplive, enostavni za čiščenje z milom in vodo. Izvedite več o materialih za vrtno pohištvo v našem obsežnem vodiču  ali nadaljujte z branjem za kratek pregled.

    Vrtne lounge garniture iz kovine, umetnega lesa in trdega lesa

    Lesene ali kovinske vrtne lounge garniture so pogosto zelo modernega in preprostega videza in v slogu, ki se zelo dobro ujema z veliko novozgrajenimi domovi. Vendar ne pozabite, da imajo različne vrste lesa različne vrste prednosti in potrebe po vzdrževanju. Najbolj idealna vrsta trdega lesa za zunanjo uporabo je tikovina. Je močna, trpežna in zaradi visoke vsebnosti naravnega olja prenese tako dež kot sonce. Ne glede na to, ali jo naoljite ali ne, se lepo stara.

    Kovina, kot je aluminij ali pocinkano jeklo, pa iz leta v leto ohranja svoj brezčasen videz. Vrtno pohištvo iz teh materialov je vzdržljivo za dolgotrajno obrabo in ga je enostavno vzdrževati tako, da preprosto le obrišete umazanijo.

    Vrtne lounge garniture iz ratana

    Vrtne lounge garniture iz ratana so na voljo v različnih barvah – črni, sivi in naravni ter v različnih oblikah pletenja. Tako barve kot sestava modulov vplivajo na celoten vizualni izraz vrtne lounge garniture. Vrtne lounge garniture iz ratana so tako za vse, ki so romantični in nostalgični, kot tudi za vse, ki imajo radi udobje na terasi. Umetni ratan je odporen na vremenske vplive in lahek, kar vam omogoča, da svojo vrtno lounge garnituro enostavno premikate.

    Različne vrste vrtnih blazin

    Vrtne blazine za vrtno lounge garnituro so na voljo v različnih barvah in kakovostih. Z njimi lahko nastavite globino vrtne lounge garniture in dodate stil vaši terasi.

    Nekatere vrtne blazine niso odporne na vodo ali vlago, zato jih je treba zaščititi pred dežjem in pozimi prenesti v zaprt prostor. Druge vrtne blazine so iz materiala, ki se hitro suši, kar vam omogoča, da jih pustite na dežju krajši čas. Posušijo se v nekaj urah, odvisno od vetra in temperature. Končno so tu še vrtne lounge garniture za vse vremenske razmere, ki jih ni treba shranjevati v notranjih prostorih, niti pozimi.

    3. Ustrezen dizajn

    Udobje je pomembno, a stil naj ne zaostaja! Resnično verjamemo, da mora biti vaše vrtno pohištvo podaljšek vašega doma. V notranjosti imamo udobne kavče in sedežne garniture, zakaj torej ne bi imeli tega razkošja tudi na prostem.

    Stil je stvar tako materialov, oblik, barv, majhnih detajlov kot tudi vaših osebnih preferenc. Če vas zanima vintage videz, je kolekcija vrtnega pohištva UGILT lahko za vas odlična izbira. Če vam je všeč bolj sodoben dizajn, si oglejte našo serijo vrtnega pohištva VONGE. Ali ste bolj romantik - ali vam je všeč drugačen stil? Zagotovo boste našli vrtno lounge garnituro po svojem okusu.

    Slog in udobje sta individualna. Če ste v dvomih, kakšen slog vrtne lounge garniture izbrati, si oglejte vaše notranje pohištvo. Če usladite slog opreme v zaprtih prostorih in na prostem, imate bolj skladen videz doma.

    4. Praktičnost

    Ne pozabite na tiste majhne podrobnosti, ki lahko nekoliko olajšajo življenje na prostem. Če vrtno lounge garnituro radi veliko premikate, se prepričajte, da je lahka. Če je vaša lounge vrtna garnitura namenjena tako obedovanju kot sprostitvi, poskrbite, da bo miza nastavljiva po višini. In če želite hiter dostop do blazin, otroških igrač ali luči, poiščite sedežno garnituro, ki vam omogoča, da vanjo shranite svoje predmete.

    Pri izbiri vrtne lounge garniture morate upoštevati prostor, materiale in dizajn, vendar bo prava kombinacija vseh dejavnikov izbire izboljšala vašo bivalno izkušnjo na prostem v prihodnjih letih.

    Izvedite več

    Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

    Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

    Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

    Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

    Kako izbrati nove vrtne stole

    Kako izbrati nove vrtne stole

    Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo

    Vodič: kako izbrati čudovito in praktično vrtno mizo