Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Nazdravljanje gostitelja z gosti

Organizirajte praznovanje v vašem stilu

Vsa večja praznovanja in zabave ob porokah, rojstnodnevnih obletnicah, rojstvu otrok ali kakšni drugi pomembni priložnosti je potrebno skrbno organizirati, zato je pomembno, da jih začnete načrtovati pravočasno.

Pripravili smo vam seznam idej za načrtovanje praznovanj, ki jim boste lahko dodali osebno noto, hkrati pa so ideje čudovite in cenovno ugodne.

Naj bo osebno

Če vnesete v organizacijo praznovanja predvsem vaše ideje, hobije in zamisli, se bosta vaš trud in osebna nota odražala pred, med in po praznovanju. Če radi vrtnarite, dodajte majhno rožico na vabila ali zahvale. Imate radi modo? Obesite sedežni red na obešalnik za oblačila. Ali oba s partnerjem rada fotografirata? Za številke miz uporabite okvirje za slike. Razmišljajte "outside the box", da boste pripravili osebno in nepozabno praznovanje.


Označitev in seznam miz 

Na zabavi z velikim številom gostov je praktično pripraviti seznam miz, da vsak gost ve, kam naj se usede. Zanimiva in nenavadna ideja je, da obesite seznam miz na stojalo za oblačila ali na okrasno lestev. Uporabite lahko tudi zelo velik okvir za slike ali napišete seznam miz kar na veliko ogledalo s pisalom za steklo.  


Razmislite tudi o tem, da uporabite isti stil oznaževanja seznama miz in oštevilčenja miz. Če boste seznam miz napisali na velikem okvirju za slike, potem za številke miz uporabite manjše okvirje za slike. Enako naredite tudi, če ste seznam miz napisali na večje ogledalo. Številke miz nato napišite na manjša ogledala in jih postavite na mize.


Lepo pogrnjena miza

Lepo pogrnjena miza s krožnikom, prtiček, kozarec, nož in vilice


Prtički iz tkanine dajo pogrnjeni mizi bolj eleganten videz. Jedilni list lahko zataknete v prtiček in k dekoraciji dodate rožico ali vejico.


Vaze z rožami

Na praznično pogrnjeno mizo vsekakor sodijo rože. Seveda pa morate paziti na višino vaz in cvetlic, da se gostje vidijo čez mizo, zato na mize raje razporedite več manjših vaz. Poglejte naše različne vaze.

Nasvet: Kozarci lahko služijo kot vazice. Ponavadi so manjši, pa še cenejši. 


Drobne lučke za prijetnejšo atmosfero 

Izbor vaz z verigo lučk in umetnimi rožami


Če ne želite močne razsvetljave, lahko z manjšimi viri svetlobe, ki jih namestite po vsem prostoru, ustvarite intimnejše in prijetnejše vzdušje. Uporabite lahko verige lučk, lanterne in baterijske svetilke. Če namesto navadnih sveč izberete LED sveče, lahko lanterne okrasite z umetnimi rožami in tako dobite neverjetno lepo dekoracijo.  


Dekorirajte s tkaninami

Če se vaš dogodek odvija v velikem prostoru, vi pa želite doseči malo intimnosti, lahko zavese uporabite za delitev prostora ali da zastrete strop. Obesite zavese na sredino prostora na velik obroč ter konce zaves pritrdite na strop na način, da zavese izgledajo kot velik viseč cvet. Zavese lahko uporabite tudi v kotičku za slikanje.

Prednost: Tkanine ustvarijo v prostoru boljšo akustiko.

Če imate različne barske mize, jih lahko vizuelno poenotite tako, da ji prekrijete z enakimi namiznimi prti, ki jih pod mizno ploščo spnete skupaj z lepim trakom. Prav tako lahko poenotite videz različnih stolov. Naslonjala prekrijete z enako tkanino. Na ta način lahko tudi zložljiv stol dobi eleganten videz. 


Imate tudi vi kakšen dober nasvet za ogranizacijo praznovanj? Podelite jih z nami v komentarju! 

 

Izvedite več

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Vodič: Kako izbrati pravo velikost jedilniške mize

Vodič: Kako izbrati pravo velikost jedilniške mize

Najljubši kuhinjski dodatki po izboru naše nabavnice

Najljubši kuhinjski dodatki po izboru naše nabavnice

9 nasvetov za varčevanje z energijo v vsakdanjem življenju

9 nasvetov za varčevanje z energijo v vsakdanjem življenju