Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BREZPLAČNA DOSTAVA na dom za spletne nakupe v vrednosti 400 eur ali več (za dostave od 8-16h) do 29. 2. 24

 

Različni spalni položaji razkrivajo vašo osebnost

Spalni položaj razkriva vašo osebnost

Več stvari lahko pove kakšno podrobnost o vaši osebnosti: glasba, ki jo poslušate, stil oblačenja in ureditev vašega doma ali kako stisnete roko. Prav tako pa tudi vaš spalni položaj.

Medtem, ko sta glasbeni okus ali stil oblačenja zavestni odločitvi, je spalni položaj vaša nezavedna odločitev, zato naj bi pokazal vaš pravi jaz. V raziskavi so namreč odkrili, da so spalni položaji lahko povezani z nekaterimi osebnostmi lastnosti. Kateri je vaš najljubši spalni položaj in kaj pove o vaši osebnosti? Preberite več v spodnjem tekstu.

1. Položaj fetusa

Sleeping position and your personality

Najpogostejši položaj spanja je ravno fetusni položaj. Zanimivo dejstvo je, da kar dvakrat več žensk kot moških spi v tem položaju. Če spite kot fetus, se na prvi pogled zdi, da ste težka, sramežljiva in zadržana osebnost. Ko pa vas ljudje bolje spoznajo, uvidijo, da ste tudi prijazna in dobrosrčna oseba. 

Nasvet: Če spite v položaju fetusa in želite zdravo spati, vam priporočamo, da položite vzglavnik med kolena. Tako boste sprostili mišice in vaš hrbet.

2. Položaj vojaka

Sleeping position and your personality

V položaju vojaka spijo vsi tisti, ki spijo na hrbtu in z rokama ob telesu. Zanje naj bi bilo značilno, da so tihi in plašni ter da imajo v življenju zelo visoka pričakovanja do sebe in drugih.

Nasvet: Pomembno je, kakšno ležišče izberete, saj vam mora omogočiti dobro podporo hrbta. Izberite trdo ležišče iz pene ali s srednjo trdoto. Vodič ležišč najdete TU. Poglejte nekaj trših vzmetnic in ležišč. Pri vsakem izdelku pri opisu lastnosti najdete tudi tip ležišča glede na trdoto.

3. Položaj prostega pada

Sleeping position and your personality

Če spite na trebuhu z glavo obrnjeno na stran in rokama položenimi na vzglavnik, potem spite v položaju prostega pada. Ljudje, ki spijo v tem položaju, naj bi bili komunikativni, ekstravertirani, neposredni in čuteči. Ne marajo, da se jih kritizira, hitro sprejemati odločitve in ekstremnih situacij.

Nasvet: Spanje na trebuhu ni priporočljivo, ker vam povzroča napetosti v vratu. Če ne morete spremeniti tega spalnega položaja, potem si pomagajte tako, da položite vzglavnik na trebuh, da zmanjšate napetost. Ali izberite nižji anatomski vzglavnik.

4. Položaj morske zvezde

Sleeping position and your personality

Položaj morske zvezde označuje ležanje na hrbtu, kjer roki ležita okoli vzglavnika. Če spite tako, pomeni, da radi pomagate drugim, ste dober poslušalec ter prijatelj. Kljub temu pa ne marate biti v središču pozornosti in ste bolj introvertirani. Tako kot ljudje, ki spijo v položaju vojaka, tudi ljudje v spalnem položaju morske zvezde, slabše spijo in pogosto smrčijo.

Nasvet: Bolj zdravo boste spali, če boste vzglavnik položili pod kolena in s tem zmanjšali pritisk na išiasni živec.

5. Položaj preiskovalca zvezdnatega neba

Sleeping position and your personality

Preiskovalci spijo na hrbtu z obema rokama pod vzglavnikom ali pod glavo. Ljudje s tem spalnim položajem naj bi bili optimisti in brezskrbni ter polni veselja do življenja. Prijatelji so jim visoko na prioritetni listi in vedno jim radi priskočijo na pomoč.

Ne glede na to, kateri spalni položaj je vaš najljubši, vam bo pri odličnem in zdravem spanju pomagala prava izbira ležišča in vzglavnika. Več o izbiri ležišča preberite v vodiču. Poglejte tudi vodič o izbiri ustreznega vzglavnika.

Viri:
http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep
http://elitedaily.com/life/pillow-talk-sleeping-position-says-personality/930580/

Kako izbrati ustrezen vzglavnik za boljše spanje?

Pravilen izbor vzglavnika je za kakovost vašega spanja zelo pomemben. Kateri vzglavnik nudi dovolj udobja in podpore vašemu vratu? Ali imate raje umetna ali naravna polnila? Kako vzdrževati vaš vzglavnik? Imate probleme s križem? Ali spite na trebuhu? Želite le izboljšati vaše spanje? Čeprav imate radi svoj vzglavnik, vam verjetno ne ponuja optimalne podpore  telesu. Težko se je namreč privaditi na nov vzglavnik. V prehodnem času lahko spite z dvema vzglavnikoma, ki ju ponoči lahko zamenjate.

Poglejte naše nasvete v našem vodiču za vzglavnike.

Izvedite več

5 nasvetov za lažje prebujanje

Kako izbrati pravo ležišče, če imate bolečine v križu

Kako spremeniti položaj spanja

5 razlogov, zakaj je priporočljivo brati knjigo pred spanjem