Poglejte garderobne omare v več velikostih in barvah

Garderobne omare so na voljo v različnih modelih, dizajnih in velikostih, zato si izberite takšno, ki bo najbolj ustrezna za vašo spalnico, otroško sobo ali predsobo. Izberete lahko nevtralno garderobno omaro v beli barvi, na voljo pa so omare tudi v drugih barvah: barvi hrasta, divjega hrasta, bukve. Nekaj modelov garderobnih omar ima na vratih tudi ogledala, nekaj osnovnih modelov garderobnih omar je le za začasno hrambo oblek, ki pa so cenovno zelo ugodna izbira. Nekatere garderobne omare imajo običajna nihajna vrata, nekaj modelov garderobnih omar je na voljo z drsnimi vrati. Če ste na tesnem s prostorom, so lahko boljša izbira drsna vrata, saj pri odpiranju in dostopu do garderobne omare ne potrebujete dodatnega prostora. Če imate nižje omare, si omislite dodatno omarico ali škatle, da zapolnite prostor na omaro. Več idej najdete tu.

Kako izbrati pravo garderobno omaro

Vzdrževanje reda v garderobni omari lahko včasih predstavlja velik izziv. Skrivnost je v tem, da morate poiskati garderobno omaro, ki ustreza vašim potrebam, da dobite dovolj prostora tako za majice s kratkimi rokavi, kot volnene puloverje, hlače in jakne. Hkrati mora garderobna omara ustrezati vašemu izbranemu slogu. Vam je všeč minimalističen videz? Ali vam je bližje klasični slog? Na voljo imamo garderobne omare v več stilih, tako da lahko najdete ustrezno za vaš dom. Garderobne omare so ključne za organizirano, funkcionalno in estetsko prijetno urejenost prostora, kar prispeva k boljšemu bivanju in uporabni vrednosti vašega doma. Seveda je potrebno izbrati tudi notrajnost garderobne omare, kar je bistvena odločitev pri nakupu. Razmislite morate, kakšna oblačila radi nosite (več polic ali obešalnikov), koliko imate oblek (dvokrilna ali trokrilna omara), ali potrebujete omaro tudi za shranjevanje čevljev in spodnega perila itd. Preberite si nasvete, kako izbrati omaro ter kako vzdrževati red v omarah. 

Dodatki za garderobne omare

V JYSK-u boste našli različne dodatke za garderobne omare, s katerimi boste lahko garderobno omaro opremili po svoje. Dodaten vgradni predalnik pride prav, če potrebujete prostor za nogavice in manjše predmete. Na voljo so tudi zgornji deli garderobnih omar, ki vam povečajo prostor za shranjevanje oblačil, če imate dovolj visoke strope v spalnici. Izberite tudi škatle in košare za lažjo organizacijo nogavic in spodnjega perila v omari. Za nekatere modele garderobnih omar so na voljo LED svetila, dodatne police ali mehanizmi za mehko zapiranje drsnih vrat.  Več o tem, kako organizirati garderobno omaro, preberite tu.

Kako imeti red med oblačili v omari

Vsak dan namenite nekaj časa za urejanje garderobne omare. Nekaj ​​rednih navad vam lahko pomaga pri organizaciji omare: vsak dan namenite dodatni 2 minuti, da obesite svoja oblačila v omaro, jih zložite in položite v pravi predal ali v pravi kup na svojih policah. Umazana oblačila zbirajte v košu za perilo namesto na kupu na tleh. Na pol leta razvrstite oblačila po kategorijah v vaši omari, npr. začnite pri nogavicah, nadaljujte pri spodnjem perilu itd. Ohranite oblačila, ki jih nosite, ostala zavrzite ali jih podarite.