Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dnevi spanja s popusti do 60%
Trenutno so možne zamude pri dostavi spletnih naročil. Odlična ponudba za vaše podjetje

Ovalni tabure in tabure s prostorom za shranjevanje

Kakšen tabure izbrati?

Tabure poznamo tudi po imenih otoman ali stolček za noge in je nepogrešljiv kos pohištva, saj je dekorativen, vsestransko uporaben in udoben.

Kot oblazinjen kos pohištva, pogosto tudi v usnju, se nam lahko na prvi pogled zdi, da v prostor vnese predvsem kanček razkošja. Vendar pa je večina različic taburejev predvsem praktičnih za uporabo. V dnevni sobi lahko tabure uporabite kot kos pohištva, kamor lahko naslonite utrujene noge po napornem dnevu ali kot dodaten sedež. Nekateri modeli taburejev imajo tudi prostor za shranjevanje, kamor lahko shranite igrače, odeje ali knjige. Kakšen tabure izbrati, pa je odvisno od več dejavnikov: od prostora, kamor ga želite postaviti, od namena uporabe ali od stila prostora, kamor ga želite umestiti. V spodnjem zapisu smo vam pripravili nasvete za lažjo odločitev o nakupu ustreznega tabureja. 

V katerem prostoru boste uporabljali tabure?

Če imate veliko dnevno sobo, potem izberite večji tabure, s katerim boste zapolnili prostor z majhnimi stroški.


Če imate na voljo manj prostora, je lahko prava izbira prav tako tudi večji tabure, saj lahko opravlja dve funkciji hkrati: služi lahko kot počivalnik za noge in klubska mizica. V manjših stanovanjih je multifunkcionalno pohištvo praktična rešitev. Prav tako je v manjšem prostoru odlična izbira tabure s prostorom za shranjevanjem ali seveda manjši tabure.

Siv tabure s prostorom za shranjevanje

 

Če boste tabure uporabljali v spalnici, potem izberite takšnega, na katerega lahko položite obleke ali vam pri oblačenju služi kot stolček. Tabure, ki ga postavite ob vzglavje postelje, pa lahko tudi nadomesti nočno omarico.


Za kakšne namene boste uporabljali tabure?

Ovalni tabure v dnevni sobi ob zofi, klubski mizici in vitrini


Če boste tabure uporabljali le kot počivalnik za noge, potem lahko izberete takšnega, ki vam je všeč po izgledu. Tabure naj bo v stilu opreme vašega doma in v barvnih tonih vaših dekoracij. Tabure, ki služi tudi kot dodaten stol, naj bo tudi dovolj stabilen in trden, da lahko zdrži težo odrasle osebe. Upoštevajte tudi, da mora biti dovolj udoben za daljše sedenje.

Tabure s prostorom za shranjevanje je praktična rešitev, saj lahko vanj pospravite dodatke za dom, časopise, igrače ali odeje. Pomislite le na to, koliko dodatnega prostora potrebujete in kupite dovolj velik tabure. Če bi ga radi uporabljati hkrati tudi kot klubsko mizico, potem razmislite tudi o modelu tabureja. Pleteni tabure verjetno ne bo prava izbira za klubsko mizico, saj njegova površina ni ravna.

V kakšnem stilu je urejen vaš dom?  


Tabureji so na voljo v več modelih, barvah in v različnih materialih. Večina ljudi kupi tabure v nevtralni barvi. Zakaj pa ne bi ravno tabure s svojo obliko in barvo dal piko na i vaši dnevni sobi in jo poživil?

Če imate masivno pohištvo, razmislite o enostavnem tabureju –  modelu z nogami. 

Dnevna soba s trosedom in ujemajočim taburejem v sivi barvi


Različni materiali imajo seveda tudi raznolike prednosti. Usnje je bolj praktično za uporabo, a je hladno na dotik. Tkanina je toplejša na dotik in je na voljo v več različicah. Žamet daje taburejem luksuzen izgled, medtem ko nekatere tkanine, ki so podobne volni, dajejo taburejem bolj klasičen izgled. Pleten tabure pa je prav zabaven dodatek prostoru, ki potrebuje poživitev.

Pleten tabure pred omarico, vaza in dekoracije
Omarica VIRUM 3 vrata črna
125,-/kos.
159,- /kos.
-21%
Samo na spletu


Po razmisleku in nasvetih je čas, da se odločite, kateri tabure bo najbolje ustrezal vašemu domu.

Izvedite več

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

10 načinov za osvetlitev prostora

10 načinov za osvetlitev prostora