Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Spletni ponedeljek s popusti 20-60% Klikni TU Naročite na spletu do 13. 12. 22, da bo vaše naročilo dostavljeno pred božičem.

Kakšen tabure izbrati?

Kakšen tabure izbrati?

Tabure poznamo tudi po imenih otoman ali stolček za noge in je nepogrešljiv kos pohištva, saj je dekorativen, vsestransko uporaben in udoben.

Kot oblazinjen kos pohištva, pogosto tudi v usnju, se nam lahko na prvi pogled zdi, da v prostor vnese predvsem kanček razkošja. Vendar pa je večina različic taburejev predvsem praktičnih za uporabo. V dnevni sobi lahko tabure uporabite kot kos pohištva, kamor lahko naslonite utrujene noge po napornem dnevu ali kot dodaten sedež. Nekateri modeli taburejev imajo tudi prostor za shranjevanje, kamor lahko shranite igrače, odeje ali knjige. Kakšen tabure izbrati, pa je odvisno od več dejavnikov: od prostora, kamor ga želite postaviti, od namena uporabe ali od stila prostora, kamor ga želite umestiti. V spodnjem zapisu smo vam pripravili nasvete za lažjo odločitev o nakupu ustreznega tabureja. 

V katerem prostoru boste uporabljali tabure?

Če imate veliko dnevno sobo, potem izberite večji tabure, s katerim boste zapolnili prostor z majhnimi stroški.

Večji in ovalen tabure v dnevni sobi s kavčem in jedilniškim stolom


Če imate na voljo manj prostora, je lahko prava izbira tudi večji tabure, saj lahko opravlja dve funkciji hkrati: služi lahko kot počivalnik za noge in klubska mizica. V manjših stanovanjih je multifunkcionalno pohištvo praktična rešitev. Prav tako je v manjšem prostoru odlična izbira tabure s prostorom za shranjevanjem ali seveda manjši tabure.

Tabure s prostorom za shranjevanje ob spalni zofi z odejo in blazino

 

 

Če boste tabure uporabljali v spalnici, potem izberite takšnega, na katerega lahko položite obleke ali vam pri oblačenju služi kot stolček. Tabure, ki ga postavite ob vzglavje postelje, pa lahko tudi nadomesti nočno omarico.

Tabure v mint barvi v spalnici ob postelji


Za kakšne namene boste uporabljali tabure?

Ovalni tabure v dnevni sobi ob zofi, klubski mizici in vitrini


Če boste tabure uporabljali le kot počivalnik za noge, potem lahko izberete takšnega, ki vam je všeč po izgledu. Tabure naj bo v stilu opreme vašega doma in v barvnih tonih vaših dekoracij. Tabure, ki služi tudi kot dodaten stol, naj bo tudi dovolj stabilen in trden, da lahko zdrži težo odrasle osebe. Upoštevajte tudi, da mora biti dovolj udoben za daljše sedenje.

Tabure s prostorom za shranjevanje je praktična rešitev, saj lahko vanj pospravite dodatke za dom, časopise, igrače ali odeje. Pomislite le na to, koliko dodatnega prostora potrebujete in kupite dovolj velik tabure. Če bi ga radi uporabljati hkrati tudi kot klubsko mizico, potem razmislite tudi o modelu tabureja. Pleteni tabure verjetno ne bo prava izbira za klubsko mizico, saj njegova površina ni ravna.

V kakšnem stilu je urejen vaš dom?  

Dnevna soba s taburejem v zlati barvi, mala klubska mizica in kavč


Tabureji so na voljo v več modelih, barvah in v različnih materialih. Večina ljudi kupi tabure v nevtralni barvi. Zakaj pa ne bi ravno tabure s svojo obliko in barvo dal piko na i vaši dnevni sobi in jo poživil?

Če imate masivno pohištvo, razmislite o enostavnem tabureju –  modelu z nogami. 

Dnevna soba z naslanjačem in ujemajočim taburejem v sivi barvi


Različni materiali imajo seveda tudi raznolike prednosti. Usnje je bolj praktično za uporabo, a je hladno na dotik. Tkanina je toplejša na dotik in je na voljo v več različicah. Žamet daje taburejem luksuzen izgled, medtem ko nekatere tkanine, ki so podobne volni, dajejo taburejem bolj klasičen izgled. Pleten tabure pa je prav zabaven dodatek prostoru, ki potrebuje poživitev.

Pleten tabure pred omarico, vaza in dekoracije


Po razmisleku in nasvetih je čas, da se odločite, kateri tabure bo najbolje ustrezal vašemu domu.

Katerega ste izbrali? Napišite nam v komentarju spodaj!

 

Poglejte vso ponudbo taburejev

Izvedite več

Izpostavljamo: serija pohištva EGELEV

7 idej za otroške notranje aktivnosti

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Stilska osvežitev doma z zavesami

Poiščite najbližjo JYSK trgovino.

Za pomoč in nasvete se obrnite na JYSK-ove zaposlene in raziščite naš širok asortiman izdelkov v trgovini.