Prešite odeje z račjim ali gosjim puhom in perjem

Naravno polnilo v prešitih odejah ponavadi sestoji iz perja in puha, lahko pa tudi iz svile, bombaža ali volne. Prednost naravnega polnila v prešitih odejah je, da je zračno in lahko ter se lepo prilagodi obliki telesa. Perje in puh sta tudi najboljša toplotna izolatorja. Priporočeno je, da je prešita odeja vsaj 20-30 cm daljša kot vaša višina. V JYSK-u imamo v asortimanu prešite odeje v dolžinah 200 cm in 220 cm. Ob nakupu nove prešite odeje morate sprejeti več odločitev. Več o izbiri preberite tu. Obiščite lokalno trgovino JYSK, kjer boste dobili ustrezne nasvete in pomoč. 

 

  Naravno polnilo - PLUS

  ?
  Preš.odeja 300g FALKETIND hladna 135x200
  70,-/kos.
  89,99 /kos.
  -22%
  plus
  Samo na spletu
  Preš.odeja 750g FALKETIND topla 135x200
  115,-/kos.
  149,- /kos.
  -22%
  plus
  Samo na spletu

  Naravno polnilo - GOLD

  ?
  Preš.odeja 600g KRONBORG OKKEN 135x200
  225,-/kos.
  449,- /kos.
  -49%
  gold
  Samo na spletu

  Naravno polnilo - Razne

  VZDRŽEVANJE PREŠITIH ODEJ IZ PERJA IN PUHA

  Vzdrževanje in pranje prešitih odej je izredno pomembno, zato smo vam pripravili nasvete tu. Čas menjave prešite odeje je odvisen od več dejavnikov. Priporočamo vam, da prešito odejo zamenjate na 5-10 let. Seveda pa v JYSK-u najdete vedno odlično ponudbo, z najboljšimi in ugodnimi cenami izdelkov in dostave. Prav tako vam v spletni trgovini nudimo dodaten izbor izdelkov, ki jih lahko kupite le na spletu. Aktualne akcijske ponudbe izdelkov najdete v najnovejšem katalogu ali tu.

  KATERI PUH JE BOLJŠI: RAČJI ALI GOSJI PUH?

  Kakovost puha je odvisna od več dejavnikov, ki se merijo v več parametrih: vrsta, starost in zdravje ptice. Višja starost ptice in hladnejše podnebje pripomoreta k boljši kakovosti puha in boljši izolaciji. Če primerjate najboljši gosji puh z najboljšim račjim puhom, je gosji puh najboljši.

  Puh je najboljši izolacijski material na svetu, hkrati pa zelo dobro uravnava toploto in vlago v prešiti odeji. Kakovost puha je vedno najbolj natančno izražena z močjo polnila (angl.  kratica TOG) določenega izdelka izdelka. Moč polnila je označena ob vzglavnikih in prešitih odejah iz puha ali perja pri lastnostih izdelka.