Prešite odeje z račjim ali gosjim puhom in perjem

Naravno polnilo v prešitih odejah ponavadi sestoji iz perja in puha, lahko pa tudi iz lana, bombaža ali volne. Prednost naravnega polnila v prešitih odejah je, da je zračno in lahko ter se lepo prilagodi obliki telesa. Perje in puh sta tudi najboljša toplotna izolatorja, ampak od vaših preferenc je odvisno, za katero polnilo se odločite. Več o tem, kateri puh/perje je boljše: račje ali gosje, preberite tu. Priporočeno je, da je prešita odeja vsaj 20-30 cm daljša kot vaša višina. V JYSK-u imamo v asortimanu prešite odeje v dolžinah 200 cm in 220 cm. Ob nakupu nove prešite odeje morate sprejeti več odločitev. Več o izbiri preberite tu. Obiščite lokalno trgovino JYSK, kjer boste dobili ustrezne nasvete in pomoč. 

 

9 izdelki
    9 izdelki

    Vzdrževanje prešitih odej iz perja ali puha

    Vzdrževanje in pranje prešitih odej je izredno pomembno, zato smo vam pripravili nasvete tu. Čas menjave prešite odeje je odvisen od več dejavnikov. Priporočamo vam, da prešito odejo zamenjate na 5-10 let. Seveda pa v JYSK-u najdete vedno odlično ponudbo, z najboljšimi in ugodnimi cenami izdelkov in dostave. Prav tako vam v spletni trgovini nudimo dodaten izbor prešitih odej, ki jih lahko kupite le na spletu. Aktualne akcijske ponudbe prešitih odej najdete v najnovejšem katalogu ali tu.

    Kateri puh je boljši: račji ali gosji puh?

    Kakovost puha je odvisna od več dejavnikov, ki se merijo v več parametrih: vrsta, starost in zdravje ptice. Višja starost ptice in hladnejše podnebje pripomoreta k boljši kakovosti puha in boljši izolaciji. Če primerjate najboljši gosji puh z najboljšim račjim puhom, je gosji puh najboljši izolator. Puh je najboljši izolacijski material na svetu, hkrati pa zelo dobro uravnava toploto in vlago v prešiti odeji. Kakovost puha je vedno najbolj natančno izražena z močjo polnila (angl.  kratica TOG) določenega izdelka izdelka. Moč polnila je označena ob vzglavnikih in prešitih odejah iz puha ali perja pri lastnostih izdelka. Več o tem TU.