Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Spalna zofa dnevni sobi

Ideje, kako urediti dnevno sobo tudi kot sobo za goste

Verjetno poznate problem, kam namestiti vse goste, ki bi radi pri vas prenočili. Dodatne spalnice le za goste so redke v naših domovih. Zato je za marsikoga odlična izbira, da lahko svojo dnevno sobo spremeni v spalnico za goste.

V blog zapisu smo vam pripravili navdih, kako svojo dnevno sobo spremenite v večnamensko sobo. Tako boste lahko svojo dnevno sobo hitro 'preobrazili' v spalnico za vse goste, ki bi hoteli pri vas prenočiti.

Uporabite funkcionalno pohištvo kot del vašega dekorja

Če želite svojo dnevno sobo spremeniti v spalnico za goste, morate dvakrat premisliti, katero pohištvo boste uporabili v svoji dnevni sobi. Večina večnamenskega pohištva je hkrati preprosta in elegantna, ker je zasnovano tako, da zavzame čim manj prostora v sobi. Zaradi tega je večnamensko pohištvo še posebej primerno, če želite imeti čim manj pohištva v dnevni sobi, da prostor zadiha sam po sebi.

Eden priljubljenih kosov večnamenskega pohištva je očitna izbira, ko gre za preoblikovanje dnevne sobe v spalnico za goste: klasičen raztegljiv kavč ali trendovska dnevna postelja. Oba sta na voljo v več različnih oblikah, iz več materialov in v raznolikih barvah, tako da ne boste imeli težav z iskanjem takšnega, ki bo ustrezal slogu ureditve vaše dnevne sobe.

Odločite se za manjšo klubsko mizico, ki jo lahko poljubno premikate

Dobra ideja je, da izberete majhno in lahko klubsko mizico, ki jo lahko preprosto odmaknete, če potrebujete prostor za ležišče ali napihljivo ležišče. Klubska mizica pogosto zavzema osrednji položaj v dnevni sobi, zato je lahko pogosto v napoto. Izberite takšno klubsko mizico, ki jo lahko enostavno premikate, če se pojavi potreba.

Prihranite prostor s setom dveh klubskih mizic in ju lahko postavite eno pod drugo

Druga možnost je, da izberete set mizic v dveh velikostih za vašo dnevno sobo. Takšni klubski mizici sta praktični ter odlična alternativa klasični klubski mizici. Dvojni klubski mizici se prilegata ena pod drugo in ju je mogoče izvleči, kadar koli potrebujete dodaten prostor za odlaganje. Ne samo, da sta funkcionalni, set klubskih mizic se lahko uporablja tudi kot mizice za rastline ali revije.


Nasvet: dvojni klubski mizici sta idealna izbira, če imate podolgovato in ozko dnevno sobo, zaradi česar je težko priti okoli običajne klubske mizice. Poleg tega lahko dvojni klubski mizi naredita prostor daljši in večji.

Izberite tabure - večfunkcijski kos pohištva

Tabure je tudi priljubljen kos pohištva za večfunkcionalno dnevno sobo, saj je hkrati praktičen in večnamenski. Praktičen tabure lahko uporabite kot podstavek za noge ali kot dodaten sedež za goste. Nekateri modeli imajo celo vgrajen prostor za shranjevanje, kamor lahko hitro skrijete revije, odeje, otroške igrače ali druge drobnarije.

Ko se vaša dnevna soba 'preobrazi' v spalnico za goste, lahko tabure služi celo kot nočna omarica. To pomeni, da imajo gostje zraven 'mizico', na katero lahko odložijo očala, knjigo, mobilni telefon ali karkoli drugega, kar bi lahko potrebovali ponoči.

Ne pozabite na zavese, ki bodo vašim gostom omogočile dober spanec

Dober spanec je odvisen tudi od tega, da je v prostoru čim manj naravne svetlobe. Če vaša dnevna soba občasno služi tudi kot spalnica za goste, poskrbite tudi za zatemnitvene zavese, da bodo vaši gostje lahko uživali v trdnem nočnem spanju.

Preberite tudi blog o tem, kako lahko zavese uporabite tudi za pregrajevanje prostora, da ustvarite ločene kotičke

Izvedite več

Izpostavljamo: Serija pohištva MARKSKEL

Izpostavljamo: Serija pohištva MARKSKEL

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero