Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Okrogla vrtna miza s štirimi stoli na terasi

3 dejavniki, ki so pomembni pri nakupu vrtnega pohištva

Nova vrtna garnitura je lahko precejšnja naložba, zato je pomembno, da se pravilno odločite o vrsti vrtnega pohištva. Vrtna garnitura je pomembna za vaše udobje in dobro počutje v vašem zunanjem kotičku. Predno se odločite za nakup vrtne garniture, je potrebno upoštevati več stvari: vzdrževanje, stil in prostor, ki ga imate na voljo na vaši terasi ali balkonu. Kaj je za vas najpomembnejše? Iščete najboljše vrtno pohištvo, ki ga lahko pustite zunaj, ali vam je bolj pomembno, da so vaša nova vrtna miza in vrtni stoli udobni? 

Naj vam podamo nekaj nasvetov, kaj morate upoštevati pred nakupom vrtne garniture s stoli in mizo ali vrtno lounge garnituro.

Velikost, prostor in koliko sedišč potrebujete

Kako velik je vaš zunanji prostor? Imate veliko teraso ali majhen balkon ali mogoče celo samo francoski balkon? Preden si zagotovite dovolj prostora za sedenje za vas in vašo družino, prijatelje in sosede, razmislite o vaših vsakdanjih potrebah in si raje priskrbite zložljive ali nakladljive vrtne stole, ki jih lahko uporabite, ko imate dodatno družbo. Zložljive ali nakladljive vrtne stole je enostavno pospraviti, ko jih ne uporabljate. Tudi če imate veliko prostora, bi morda želeli rezervirati nekaj prostora za druge dejavnosti, morda za igranje z otroki? 

Podobno kot pri opremljanju dnevne sobe ali jedilnice, morate pustiti na terasi ali balkonu prostor za prehod in morda tudi za lanterne, cvetlične lončke in druge okrasne predmete, ki dodajo vzdušje vaši terasi ali balkonu. 

Za kakšne namene boste uporabljali vrtno garnituro?

Ali boste na terasi ali balkonu jedli obroke ali je bolj verjetno, da se boste zunaj sproščali ob knjigi? Če se veselite večerij na prostem s prijatelji, potrebujete bistro vrtno garnituro ali navadno vrtno garnituro z vrtno mizo in 4 ali 6 vrtnimi stoli. Če ste bolj tip človeka, ki obožuje sprostitev in počitek na prostem, si poiščite lounge vrtno garnituro in morda ležalnik, kjer se lahko naslonite in uživate na soncu. 

 

Najboljše vrtno pohištvo, ki ga lahko pustite zunaj: Materiali in vzdrževanje

Vrtno pohištvo iz trdega lesaPlastično vrtno pohištvovrtno pohištvo, ki ga lahko pustite na prostem

Videz in stil

Izkazalo se je, da imamo pravzaprav še en četrti dober nasvet – morda najpomembnejši od vseh: Pomislite, kakšen videz bi radi ustvarili na svoji terasi ali balkonu. Morda funkcionalen videz 50-ih z linijami, kovino in lesom? Ali morda bolj ženstveno in neformalno vzdušje z umetnim ratanom in svetlejšimi barvami? Kakorkoli že, uporabite tudi vrtne dodatke za mehčanje videza in ustvarjanje dinamičnega osebnega stila. 

 

Poglejte, kako izbrati pravo vrtno lounge garnituro.

Veselo nakupovanje!


 

Izvedite več

Vodič pri izbiri paviljona

Vodič pri izbiri paviljona

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: izberite ustrezen vrtni zaboj za blazine

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Vodič: Poiščite ustrezen senčnik za teraso ali balkon

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro

Kako izbrati popolno vrtno lounge garnituro