Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Zaradi prehoda na novo centralno skladišče so možne zamude pri dostavi izdelkov do 10 delovnih dni. Opravičujemo se vam in prosimo za razumevanje.

Okrogla vrtna miza s štirimi stoli na terasi

3 dejavniki, ki so pomembni pri nakupu vrtnega pohištva

Nova vrtna garnitura je lahko precejšnja naložba, zato je pomembno, da se pravilno odločite o vrsti vrtnega pohištva. Vrtna garnitura je pomembna za vaše udobje in dobro počutje v vašem zunanjem kotičku. Predno se odločite za nakup vrtne garniture, je potrebno upoštevati več stvari: vzdrževanje, stil in prostor, ki ga imate na voljo na vaši terasi ali balkonu. Kaj je za vas najpomembnejše? Iščete najboljše vrtno pohištvo, ki ga lahko pustite zunaj, ali vam je bolj pomembno, da so vaša nova vrtna miza in vrtni stoli udobni? 

Naj vam podamo nekaj nasvetov, kaj morate upoštevati pred nakupom vrtne garniture s stoli in mizo ali vrtno lounge garnituro.

Velikost, prostor in koliko sedišč potrebujete

Kako velik je vaš zunanji prostor? Imate veliko teraso ali majhen balkon ali mogoče celo samo francoski balkon? Preden si zagotovite dovolj prostora za sedenje za vas in vašo družino, prijatelje in sosede, razmislite o vaših vsakdanjih potrebah in si raje priskrbite zložljive ali nakladljive vrtne stole, ki jih lahko uporabite, ko imate dodatno družbo. Zložljive ali nakladljive vrtne stole je enostavno pospraviti, ko jih ne uporabljate. Tudi če imate veliko prostora, bi morda želeli rezervirati nekaj prostora za druge dejavnosti, morda za igranje z otroki? 

Podobno kot pri opremljanju dnevne sobe ali jedilnice, morate pustiti na terasi ali balkonu prostor za prehod in morda tudi za lanterne, cvetlične lončke in druge okrasne predmete, ki dodajo vzdušje vaši terasi ali balkonu. 

Bistro set z vrtno mizo in dvema stoloma
Vrtno lounge pohištvo s trosedom s podaljškom in mizico iz kovine in lesa

Za kakšne namene boste uporabljali vrtno garnituro?

Ali boste na terasi ali balkonu jedli obroke ali je bolj verjetno, da se boste zunaj sproščali ob knjigi? Če se veselite večerij na prostem s prijatelji, potrebujete bistro vrtno garnituro ali navadno vrtno garnituro z vrtno mizo in 4 ali 6 vrtnimi stoli. Če ste bolj tip človeka, ki obožuje sprostitev in počitek na prostem, si poiščite lounge vrtno garnituro in morda ležalnik, kjer se lahko naslonite in uživate na soncu. 

Okrogla vrtna miza z vrtnimi stoli
Vrtno lounge pohištvo z mizo s prilagodljivo višino

 

Najboljše vrtno pohištvo, ki ga lahko pustite zunaj: Materiali in vzdrževanje

Upoštevati morate, kateri materiali so vam všeč in kakšno vzdrževanje potrebujejo. Vrtno pohištvo iz umetnega lesa, umetnega ratana in aluminija skoraj ne potrebuje vzdrževanja in je odporno na vremenske vplive, zato ga lahko pustite na prostem skozi vse leto. Enostavno se čisti z vodo in milom. Umetni ratan in aluminij sta tudi lahka materiala in enostavna za premikanje. Vrtno pohištvo iz trdega lesa je masivno, njegovo življenjsko dobo podaljšate tako, da ga obdelate z oljem. Plastično vrtno pohištvo je poceni, a še vedno udobno. Enostavno se očisti z vodo in milom. Poglejte vrtno pohištvo, ki ga lahko pustite na prostem
 
 

Videz in stil

Izkazalo se je, da imamo pravzaprav še en četrti dober nasvet – morda najpomembnejši od vseh: Pomislite, kakšen videz bi radi ustvarili na svoji terasi ali balkonu. Morda funkcionalen videz 50-ih z linijami, kovino in lesom? Ali morda bolj ženstveno in neformalno vzdušje z umetnim ratanom in svetlejšimi barvami? Kakorkoli že, uporabite tudi vrtne dodatke za mehčanje videza in ustvarjanje dinamičnega osebnega stila. 

 

Poglejte, kako izbrati pravo vrtno lounge garnituro.

Veselo nakupovanje!


 

Izvedite več

Kako izbrati vrtni ležalnik

Leseni vrtni stoli in mize za vašo teraso ali balkon

Uredite teraso po vzoru koncepta Street Food

Izberite ustrezen vrtni senčnik ali platno za zaščito pred soncem

Poiščite najbližjo JYSK trgovino.

Za pomoč in nasvete se obrnite na JYSK-ove zaposlene in raziščite naš širok asortiman izdelkov v trgovini.