Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
6 enostavnih idej za ureditev manjšega stanovanja

6 enostavnih idej za ureditev manjšega stanovanja

Bi radi vaš prostor optično povečali? V našem blog zapisu vam bomo dali 6 preprostih idej, kako urediti majhno stanovanje. 

1. nasvet: Namestite ogledalo nasproti okna

Ogledala se pogosto uporabljajo v majhnih prostorih, da dajo vtis večje sobe – najboljši trik je, da ogledalo postavite nasproti okna. Ogledalo odbija svetlobo in ustvarja iluzijo drugega okna.  

2. nasvet: Ogledalo postavite za svetilko 

Še en nasvet pri dekoriranju z ogledali je, da ga postavite za svetilko ali drug vir svetlobe. Svetloba iz svetilke se bo odbijala v sobo in jo naredila večjo. To velja tako za stropno svetilko kot tudi namizno svetilko. 

 


Preberite tudi o tem, kako lahko osvetlitite prostor na kar 10 načinov.

3. nasvet: Uporabite pohištvo z dvojno funkcijo

Ker želite kar najbolje izkoristiti manjši prostor, razmislite o nakupu pohištva z dvojno funkcijo. Raztegljiv kavč je eden najboljših primerov kosa pohištva, ki združuje dva različna namena. Poglejte sedežne garniture z ležišči in prostorom za shranjevanje.

Sedežna garnitura, ki se lahko spremeni v ležišče


Drug primer je tabure s prostorom za shranjevanje, ki ga lahko uporabite za odlaganje in kot dodaten sedež, ko imate goste. Ali pa si lahko po napornem dnevu spočijete noge na njem.

 

4. nasvet: Izberite pohištvo enostavnega dizajna

Pri izbiri pohištva za majhno stanovanje se odločite za dizajn v svetlih barvnih tonih. Bistvo ni v tem, ali je pohištvo masivno ali ne, ampak bolj v tem, kako ga zaznate. Pogosto je lahko dobra ideja, da izberete svetle barve ali lahke materiale za pohištvo. A samo zato, ker je kos pohištva črn ali izdelan iz temnega lesa, še ne pomeni, da se mu morate izogniti. Če ima tak kos pohištva preprost dizajn, je lahko kot nalašč za vašo majhno sobo ali stanovanje. Tukaj je nekaj primerov kosov pohištva v enostavnih dizajnih: 

 

5. nasvet: Omejite uporabo barv in materialov

Da bi ustvarili miren in prijeten prostor na nekaj kvadratnih metrih, poskusite omejiti uporabo barv in materialov. Za pohištvo izberite enake barve ali različice tonov iste barve. Za dnevno sobo, prikazano spodaj, smo uporabili svetlo sivo barvo za zavese, kavč v temno sivi barvi, okrasno blazino v temnejši sivi barvi in odejo z nežnim vzorcem v belo-črni barvi. Poleg tega smo uporabili tudi preprogo z manjšimi vzorci.

Dnevna soba v minimalističnem stilu z zofo, klubsko mizico in zavesami

6. nasvet: Ustvarite manjše kotičke

Razmislite o različnih stvareh, ki jih počnete v svojem stanovanju – npr. spanje, prehranjevanje, sproščanje, gledanje televizijo, delo od doma. Ko imate pregled nad različnimi dejavnostmi, ustvarite kotičke za vsako od njih ali vsaj za najpomembnejše. Uporabite zaveso, da prostor razdelite na manjše predele ali postavite rastline tako, da ločijo prostore.   


Poglejte, kako urediti dnevno sobo tudi kot sobo za goste.

Izvedite več

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Polepšajte svoj dom s pohištvom iz ratana

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Vodič: kako izbrati pravo preprogo

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

Izberite ustrezno opremo za enosobno stanovanje in garsonjero

10 načinov za osvetlitev prostora

10 načinov za osvetlitev prostora