Kavči, sedežne garniture in zofe za počivanje

Kavči, zofe in sedežne garniture nam predstavljajo ključen del opreme v našem stanovanju, saj so osrednji kos pohištva v dnevni sobi. V naši ponudbi lahko izberete manjši udobni dvosed, večji trosed ali razkošnejšo sedežno garnituro oz. kavč v obliku črke L ali U s počivalnikom za noge. V JYSK-u vam nudimo pestro izbiro kavčev različnih barv, velikosti in iz različnih materialov. Na voljo so kavči tako iz blaga kot tudi iz imitacije usnja. Oblikujete lahko na primer družinski kotiček s kombinacijo dvoseda in troseda svetlih barv; lahko pa se odločite tudi za temnejšo zofo z vgrajenim naslonom za noge. Ponudbo sedežnih garnitur in kavčev z vgrajenim ležiščem najdete tu. Veliko modelov sedežnih garnitur ima moderen in skandinavski izgled. Z večino naših kavčev si lahko ustvarite minimalističen stil ureditve dnevne sobe. Trosedi so na voljo kot kavč s tremi sedišči ali kot trosed s podaljškom za noge v L obliki.

Opremite dnevno sobo s kavčem iz JYSK-a

Kavč je glavni kos pohištva v dnevni sobi. Na sedežni garnituri se lahko sprostite po težkem delovnem dnevu, preberete dobro knjigo ali se zabavate s prijatelji in družino ob razburljivem filmu. V JYSK-u najdete sedežne garniture, trosede in dvosede v več različnih modelih, tako da imate priložnost, da svojo dnevno sobo opremite po svojih željah. Med drugim lahko izbirate med sledečimi modeli kavčev:

  • dvosed
  • večji dvosed (2,5 sedežna zofa)
  • trosed
  • trosed s počivalnikom za noge
  • kotna sedežna garnitura v L 
  • kotna sedežna garnitura v U

Alternativa sedežni garnituri je lahko raztegljiv kavč, kjer dobite tako kavč kot posteljo v istem kosu pohištva. To je idealen kos pohištva za manjše domove z omejenim prostorom. Preberite več o teh raztegljivih sedežnih garniturah.

Kako vzdrževati sedežno garnituro

Ne glede na to, kakšno sedežno garnituro, trosed ali dvosed imate – ali iz tkanine ali usnja – morate poskrbeti zato, da bo dlje časa ostala lepa.

Impregnacija

Če kupite sedežno garnituro iz blaga, vam priporočamo, da uporabite zaščitno sredstvo za tekstil. Zaščita za tekstil pomaga zaščititi pohištvo s prevlekami iz tkanin pred madeži. Zagotavlja nevidno impregnacijo in ne spreminja naravnih lastnosti, videza ali zračnosti tkanine. Uporablja se lahko za vse vrste tkanine sedežne garniture in ne spremeni videza ali zračnosti tkanine.

Čiščenje

Čistilo za tekstil je primerno za odstranjevanje madežev na vodni in oljni osnovi s pohištva, kavčev in ležišč s prevleko iz blaga, preprog in drugih vrst tekstila. Čistilo za tekstil ne vsebuje belilnih sredstev. 

Olje za les

Če ima vaša sedežna garnitura lesene noge, lahko z oljem za les noge zaščitite pred madeži in izsušitvijo.