Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Prihranite 20-50% na izdelke, ki so na voljo le v spletni trgovini do 26. 9. 21

Klik do akcij
Postelja z blazinami in odejami, okvirji na steni ter svetilka

5 nasvetov: kako z različnimi svetlobnimi viri premagamo temne zimske dni

Datum:

Kategorija: Inspiracija

Tags: svetila, verige luči, ideje za osvetlitev doma, škatla s črkami, ureditev interierja

Svetloba je eden od pomembnih gradnikov prostora in ambienta. Ključno je, da imamo zadosti naravne svetlobe, za kakovost bivanja pa je potrebna tudi umetna. V zimskem času več časa preživimo v notranjih prostorih. Količina naravne svetlobe je v tem letnem času občutno manjša. Strokovnjaki pravijo, da potrebujemo vsaj 3-5 svetlobnih virov na vsakih 20 m2, pozimi pa vsekakor opazimo, zakaj jih potrebujemo toliko več. Samo en vir svetlobe, kot je na primer stropna svetilka, ne zadovolji vseh naših potreb po svetlobi.

Več različnih svetlobnih virov pripomore k boljšemu ambientu in počutju v prostoru. Preberite več nasvetov, kako osvetliti dom.

Vases with light strings and flowers on a table


1. Verige lučk so lahko eden izmed virov svetlobe 

Verige lučk so zabavne in obenem z njimi na preprost način osvetlimo prostor. Če še niste pospravili novoletnih lučk, jih lahko postavite v stekleno vazo in tako ustvarite prijetno svetlečo dekoracijo v vašem kotičku doma.

Light string draped around a wall shelf


Verige lučk so lahke, zato jih obesite na razne kljukice v temnejših kotih doma ali jih preprosto obesite prek polic ali omaric, kot je prikazano na zgornji fotografiji. Prednost teh verig lučk je tudi, da so na baterije in jih preprosto premeščate, ko se jih naveličate imeti le na enem mestu.

 

Wall shelf enlit from underneath by a LED light strip


2. Ustvarite občutek globine z LED trakovi

Kot že omenjeno, dajejo svetilke občutek globine in strukture v prostoru. Enostaven način za dosego tega občutka so LED trakovi, ki se jih namesti pod robove polic ob steni. Na ta način pridobite subtilen vir svetlobe in poudarite dekoracije na stenski polici.

Wall with images in frames and NIELS lamp, shaped as a cloud


3. Na steno obesite okrasne lučke raznih oblik, plakate in ogledala

Stenske svetilke v kombinaciji z dekoracijami, okvirji slik ali ogledali ustvarijo posebno atmosfero in igro senc ter svetlobe. 

Displaying 0 - 0 of 0

 

Vase, lantern and tealight holder placed on the floor in a dark corner


4. Topla svetloba v temnih kotih poveča prostor

Sveče so prijeten in topel vir dodatne svetlobe. Če želite dodati prijetno atmosfero v prostor, prižgite nekaj sveč in jih dodajte v temne kote prostora, da ga osvetlite. Izberite LED sveče, s katerimi ne onesnažite zraka z dimom, prav tako vas obvarujejo skrbi pred morebitnim požarom, saj jih lahko postavite kamorkoli, tudi na leseno pohištvo.

TORLEIF light box with the text "Change is good"


5. Izkoristite vsako priložnost za osvetlitev prostora

Tako kot je multifunkcionalno pohištvo praktično za manjša stanovanja, velja enako tudi za svetila. Na primer svetečo škatlo TORLEIF s črkami lahko uporabite za lep citat in hkrati osvetlite vaš ljub kotiček doma. 

 

 

Poglejte več nasvetov, kako urediti in dekorirati hišo ali stanovanje po novem letu.

Imate tudi vi kakšen uporaben nasvet glede osvetlitve doma? Podelite ga z nami v spodnjem komentarju!