Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Postelja z blazinami in odejami, okvirji na steni ter svetilka

5 nasvetov: kako z različnimi svetlobnimi viri premagamo temne zimske dni

Svetloba je eden od pomembnih gradnikov prostora in ambienta. Ključno je, da imamo zadosti naravne svetlobe, za kakovost bivanja pa je potrebna tudi umetna. V zimskem času več časa preživimo v notranjih prostorih. Količina naravne svetlobe je v tem letnem času občutno manjša. Strokovnjaki pravijo, da potrebujemo vsaj 3-5 svetlobnih virov na vsakih 20 m2, pozimi pa vsekakor opazimo, zakaj jih potrebujemo toliko več. Samo en vir svetlobe, kot je na primer stropna svetilka, ne zadovolji vseh naših potreb po svetlobi.

Več različnih svetlobnih virov pripomore k boljšemu ambientu in počutju v prostoru. Preberite več nasvetov, kako osvetliti dom.


1. Verige lučk so lahko eden izmed virov svetlobe 

Verige lučk so zabavne in obenem z njimi na preprost način osvetlimo prostor. Če še niste pospravili novoletnih lučk, jih lahko postavite v stekleno vazo in tako ustvarite prijetno svetlečo dekoracijo v vašem kotičku doma.


Verige lučk so lahke, zato jih obesite na razne kljukice v temnejših kotih doma ali jih preprosto obesite prek polic ali omaric, kot je prikazano na zgornji fotografiji. Prednost teh verig lučk je tudi, da so na baterije in jih preprosto premeščate, ko se jih naveličate imeti le na enem mestu.

 


2. Ustvarite občutek globine z LED trakovi

Kot že omenjeno, dajejo svetilke občutek globine in strukture v prostoru. Enostaven način za dosego tega občutka so LED trakovi, ki se jih namesti pod robove polic ob steni. Na ta način pridobite subtilen vir svetlobe in poudarite dekoracije na stenski polici.


3. Na steno obesite okrasne lučke raznih oblik, plakate in ogledala

Stenske svetilke v kombinaciji z dekoracijami, okvirji slik ali ogledali ustvarijo posebno atmosfero in igro senc ter svetlobe. 

 


4. Topla svetloba v temnih kotih poveča prostor

Sveče so prijeten in topel vir dodatne svetlobe. Če želite dodati prijetno atmosfero v prostor, prižgite nekaj sveč in jih dodajte v temne kote prostora, da ga osvetlite. Izberite LED sveče, s katerimi ne onesnažite zraka z dimom, prav tako vas obvarujejo skrbi pred morebitnim požarom, saj jih lahko postavite kamorkoli, tudi na leseno pohištvo.


5. Izkoristite vsako priložnost za osvetlitev prostora

Tako kot je multifunkcionalno pohištvo praktično za manjša stanovanja, velja enako tudi za svetila. Na primer svetečo škatlo TORLEIF s črkami lahko uporabite za lep citat in hkrati osvetlite vaš ljub kotiček doma. 

 

 

Poglejte več nasvetov, kako urediti in dekorirati hišo ali stanovanje po novem letu.

Imate tudi vi kakšen uporaben nasvet glede osvetlitve doma? Podelite ga z nami v spodnjem komentarju!

 

Izvedite več

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Okrasite dom v spomladanskem vzdušju z novo kolekcijo Nordic Mood

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Čudovite dekorativne škatle in košare po izboru naše nabavnice

Favoriti med dekoracijami

Favoriti med dekoracijami

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi

Dodajte pridih naravne topline vaši jedilni mizi