Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Prihranite 20-50% na pohištvo za dom

Otroške notranje aktivnosti

7 idej za otroške notranje aktivnosti

Datum:

Kategorija: Inspiracija

Tags: otroške igre, ideje za otroške aktivnosti, namizne igre, dnevna soba, skrivalnice, družabne igre

Ko postaja vse temneje in hladneje, je preživljanje časa na prostem vedno manj privlačno. Še dobro, da lahko doma počnemo toliko zabavnih stvari! Pripravili smo seznam nekaterih naših najljubših družinskih aktivnosti za vse generacije.

1. Peka piškotov in tort

Pomemben nasvet: v kuhinji bodite predvsem ustvarjalni. Specite piškote ali torto in uporabite domišljijo pri njihovi okrasitvi. Tako boste imeli pri roki okusen prigrizek ali sladico, ko se boste preostali del dneva igrali, brali, gradili hiše iz kock, itd. Poglejte si naše lepe skodelice in krožnike za postrežbo sladic.

2. Jedilnica naj za kakšno popoldne postane otroška igralnica

Prostor pod jedilno mizo je idealen za pripravo skrivališča. Uporabite 1-2 rjuhi, veliko okrasnih blazin, ležišče, verige lučk, povabite najboljšega prijatelja in vzemite v skrivališče tudi prej omenjene piškote. Igranje skrivalnic je aktivnost, ki je vedno zabavna. LED verige lučk so praktična rešitev za osvetlitev skrivališča, saj LED žarnice vzdržujejo varno temperaturo in skrivališče ne rabi biti blizu vtičnice.

Jedilnica kot otroška igralnica za igro skrivalnic z blazinami, lučkami in odejami


3. Zgradite oviratlon

In ko se že igrate skrivalnice, lahko zgradite še prepreke za oviratlon. Za ovire uporabite okrasne blazine, odeje in kose majhnega pohištva, kot so npr. tabureji, preko katerih bodo otroci lahko skakali ali plezali, se plazili pod mizo, prek naslanjačev ali skozi tunel pod stoli. Uporabite vašo domišljijo pri kreiranju zabavnega ali celo tematskega oviratlona. To idejo lahko skombinirate s 4. idejo.

4. Organizirajte lov na skriti zaklad

V hiši ali stanovanju skrijte namige za lov na zaklad, ki bo za nekaj časa zaposlil otroke. Napravite seznam nalog, ugank in otroke porazdelite v ekipe. V skritem zakladu naj bodo tudi priboljški, ki bodo ob koncu igre lepo presenečenje za otroke.

Police, stolčki, naslanjači, odeje, košare in ležišča so odlična tudi za igro skrivalnic


5. Dan za družabne igre in igranje kart

Dandanes je na voljo ogromno družabnih iger za vse starostne skupine. Izberite vašo najljubšo družabno igro, ki ji naj bo posvečen cel dan. Velika klubska miza naj bo središče druženja, zabavne igre, slastnih prigrizkov in kreativnosti. 

Igranje družabne igre v dnevni sobi na klubski mizici


Dnevno sobo si uredite tako, da imate dovolj prostora za igranje namizni iger, sestavljanke in pripomočke za risanje. Nimate pri roki nobene igre? Potem se lahko igrate igro ugibanj "Dvajset vprašanj".

Dnevna soba s klubsko mizico in naslanjačem ter trosedom


Preberite nasvete za izbiro pisalne mize in pisarniškega stola.

6. Uredite bralni kotiček

Obiščite knjižnico in si sposodite različne knjige ali stripe za otroke. Doma uredite bralni kotiček okoli sedežne garniture, uporabite tudi okrasne blazine ter odeje. Oblecite se v debele nogavice in se potopite v svet pravljic, basni ali znanstvene fantastike. Več idej najdete tu.

7. Oglejte si najljubše filme

Filmski večeri so vedno odlična ideja – za otroke jih seveda lahko organizirate že v popoldanskem času. Pripravite kokice in pijačo ter se udobno namestite.

Katere pa so vaše najljubše otroške notranje aktivnosti in igre? Zapišite jih v spodnji komentar.